Lasrook

Lasrook ontstaat bij het lassen en snijden van metalen en bestaat uit onzichtbare gassen en metaaloxiden. Deze metaaloxiden komen in de vorm van stof voor en maakt de lasrook zichtbaar. De stofdeeltjes zijn dermate fijn dat het inhaleerbaar is en, als het in de longen achter blijft, schade aan kan richten op korte dan wel lange termijn.

Lasrook en gassen ontstaan bij vrijwel alle lasprocessen. Zo ontstaat er bij het lassen met beklede elektronen lasrook, maar nagenoeg geen gassen, in tegenstelling tot MIG-/MAG-lassen waar naast lasrook ook gassen ontstaan. Zowel bij onder poeder lassen als TIG-lassen ontstaat er geen lasrook. Wel ontstaan er bij TIG-lassen gassen wat bij onder poeder lassen vrijwel niet het geval is.

MAC-waarde

Voor veel stoffen die bij blootstelling daaraan een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid, is een zogenaamde MAC-waarde (Maximaal Aanvaarde Concentratie) wettelijk vastgesteld. Met de juiste voorzorgsmaatregelen, een goede ventilatie en adequate lasrookafzuiging, kan in de meeste gevallen aan deze MAC-waarde voor lasrook worden voldaan.'

Mechanische Filters

Voor de Mobiflex 200-M en Statiflex 200-M is gebruik gemaakt van de revolutionaire LongLife filtertechnologie en een metalen vonkenvanger. In het high-tech mechanische filter met een oppervlakte van 50 m² zijn de laatste technische ontwikkelingen zoals extra coating, 3d-plissering en overdrukfilterering verwerkt. De combinatie van al deze technieken geeft een gigantische verlenging van de standtijd van het filter. Geen enkele ander type filter heeft een vergelijkbare capaciteit.

Bij dit systeem waarbij het stof aan de binnenzijde van het filter wordt ingeblazen, in plaats van het aanzuigen van buiten naar binnen, wordt bereikt dat het stof zich in het filter verzamelt in plaats van erop. Hierdoor wordt voorkomen dat bij het vervangen huidcontact ontstaat met het filterresidu. Een indicator geeft aan waanneer het filter vervangen moet worden.

Bij een jaarverbruik van minder dan 700 kg massieve draad, dan wel 500 kg gevulde draad, of basische of rutiel beklede elektroden, is de LongLife filter de meest economische oplossing. De Mobiflex 200-M kan worden gecombineerd met 3 of 4 m armen, telescooparmen, verlengarmen en de SF 2400 worden gecombineerd.

Zelfreinigende filters

De zelfstandig werkende mobiele en stationaire units met een zelfreinigend filter zijn gebaseerd op het gepatenteerde volautomatische RotaPulse concept. Het filter met een oppervlakte van 30 m² wordt met een krachtige luchtstoot, segament voor segament gereinigd, met als resultaat een constante hoge afzuigcapaciteit. Het filterresidu wordt opgevangen in een uitneembare lade. Hierdoor wordt voorkomen dat huidcontact ontstaat met het filterresidu.

Bij een jaargebruik groter dan 700 kg massieve draad, dan wel 500 kg gevulde draad of basische of rutiel beklede elektroden, is het zelfreinigende RotaPulse systeem, de meest economische oplossing.

De zelfreinigende Mobiflex 400-MS of Statiflex combineren efficiency en gebruiksvriendelijkheid. De Mobiflex 400-MS is uitgerust met grote wielen. Dit in combinatie met de stabiele uitvoering maakt het gebruik van 3 of 4 meter armen mogelijk. De Statiflex 400-MS is aan beide zijden voorzien van een in- en uitlaat. Hierdoor ontstaat meer vrijheid m.b.t. het plaatsen van de unit.

Afzuigarmen LFA

De flexibele afzuigarmen zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Beide hebben ze een 360º draaibare kap, een luchtgeleider, een smoorklep en een solide Ø203 mm buis. Het belangrijke verschil is de balansconstructie.

De LFA 3.0 en LFA 4.0 zijn uitgevoerd met het DeBlock belanssysteem. Bij dit systeem wordt de frictie opgeheven wanneer de arm wordt gepositioneerd. Door het gemak waarmee dit type arm te positioneren is, zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Geen andere afzuigarm heeft een betere prijs/kwaliteit verhouding. De LFA 3.1 en LFA 4.1 zijn voorzien van een nieuwe gepatenteerde balansconstructie. Hierdoor zijn deze types wat betreft constructie gebruiksvriendelijk niet met andere armen te vergelijken

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: