Backinggas

Door de reactie van zuurstofrijke lucht met verhit metaal ontstaat oxydatie. Deze oxydatie is zichtbaar als een verkleuring variërend van lichtbruin tot blauw. Tengevolge van de oxydatie neemt de corrosiebestendigheid van de lasverbinding af. Het gebruik van een backinggas aan de doorlaszijde dient ook voor het verkrijgen van gladde en kerfvrije lasverbindingen. Er is dus altijd een minimale backing nodig. Het backinggas kan nog een derde taak hebben, namelijk het koelen van het materiaal tijdens en na het lassen.

 

Walter Schnorrer backinggassystemen

Een veel gebruikte methode om een backinggaskamer te maken in pijpleidingen is door middel van houten of plastic stoppen, afplakken met rijstpapier of het gebruik van backinggasballonnen. In aanschaf zijn dergelijke systemen meestal goedkoop maar tijdens het gebruik zorgen deze systemen juist voor hoge kosten door zeer lange spoeltijden (= wachttijd voor de lasser) en een groot gasverbruik. Bovendien geven dergelijke systemen zelden een geheel blanke las.

Soort backinggas

Om overmatige oxydatie tijdens het lasproces te voorkomen is een zuurstofgehalte van maximaal 50 ppm. (0,1% = 1000 ppm) toelaatbaar. Dit kan bereikt worden door een zuurstofverdringend gas in de lasomgeving aan te brengen. In de regel wordt voor roestvaststaal argon of een formeergas gebruikt.

Kostenvergelijk backinggas

In bovenstaande grafiek zijn de kosten per las op basis van gebruik van de verschillende formeergassystemen weergegeven. In deze grafiek is rekening gehouden met Euro 0,01 per liter gaskosten en Euro 27,50 per uur arbeidsloon. In deze grafiek is geen rekening gehouden met het wegslijpen van hechten of bullits. Indien deze in de berekening worden opgenomen zal het verschil aleen maar groter worden aangezien het wegslijpen veel zuurstofrijke lucht in de kamer blaast.

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: