• Gelber-Bieger Tafelbuiger

  Tafelbuigsysteem

  Webshopprijs: Bel 0180 641777
  Uw prijs: Bel 0180 641777
  Beoordeel dit product
  Meer informatie
 • Gelber-Bieger Mobi-Bieger Basic

  Universele buiger voor vlakstaal

  Webshopprijs: Bel 0180 641777
  Uw prijs: Bel 0180 641777
  Beoordeel dit product
  Meer informatie
 • Gelber-Bieger XL

  In het jaar 2000, Gelber-Bieger ontwikkelde een unieke horizontale pers riep de Gelber-Bieger XL.Deze machine is uitgerust met speciale functies.

  Webshopprijs: Bel 0180 641777
  Uw prijs: Bel 0180 641777
  Beoordeel dit product
  Meer informatie
 • Gelber-Bieger CBS

  De Gelber Bieger CBS is een compacte draagbare hydraulische pers op de accu. Met zijn zicht van onder de 10 kg kan dit universele hulpmiddel zowel in de werkplaats als op de locatie worden gebruikt.

  Webshopprijs: Bel 0180 641777
  Uw prijs: Bel 0180 641777
  Beoordeel dit product
  Meer informatie

Buigmachines

Het assortiment van Gelber Bieger bestaat uit verschillende soorten buigmachines, hand-machines, pijpmachines, profiel buigmachines, platte buigmachines, ronde buigmachines, platen buigtafel en universele of gecombineerde buigmachines. De producten van Gelber Bieger worden in verschillende industrieën gebruikt waaronder de metaalbewerkingsindustrie, montage en het artistiek smeden.

Gelber-Bieger

De Profielbuigmachine is een piramidevormige buigmachine met 3 aandrijfrollen, en een hydraulische aanpassing in de bovenste roller. De DS-serie is geschikt voor het buigen  van platte profielen, hoekprofielen, T en U, en andere profielen. Het is ook mogelijk om ronde buizen te buigen. Dankzij het gladde oppervlakte van de achterste rol is ook het buigen van aluminium, koper profielen en RVS onderdelen zonder schade van het oppervlakte te bewerkstelligen. De drie aangedreven rollen zorgen ervoor dat er onder een kleine radius en zonder slippen gebogen kan worden. De profielbuigmachine is een veelzijdige en betaalbare machine die prima prestaties levert.

Gelber-Bieger-profielbuiger

Bij het Doornbuigen wordt de buis over de doorn ingevoegd in de buigmachine en ingeklemd tussen het buiggereedschap en de klemdelen. De buigkop draait om de buigas en buigt de pijp met behulp van de buiggereedschappen. Tijdens het buigproces wordt de pijp ondersteund door de counter.  Met het doornbuig proces kan een kleine buigradius met de beste kwaliteit worden gebogen. Een doornbuigmachine kan - afhankelijk van het materiaal en de buigradius- vanaf 1,5 mm buisdiameters selectief te buigen. Hoe dunner de buis is en hoe kleiner de buigradius is, hoe complexer het buiggereedschap is. Voor het buigproces kunnen verschillende varianten buigdoornen worden gebruikt.

Gelber-Bieger-doornbuiger

In tegenstelling tot de doornbuiger, buigt de rotatiebuiger zonder doorn. Hierbij zijn de buigradii groter en afhankelijk van de dikte van de buis. Voor elke pijpdiameter is een geschikt sjabloon, daardoor is het mogelijk om met meerdere programma’s van buighoeken op  een rij te werken. Deze programma’s zijn programmeerbaar. De machine kan ook worden bediend met een voetpedaal. De beste resultaten kunnen worden bereikt met een gloeiende buis.

Gelber-Bieger-rotatiebuiger

Bij Gelber Bieger is een 80 kg lichte hydraulische horizontale pers ontwikkeld, op bijvoorbeeld een bouwterrein is de mobiele buiger licht om te vervoeren. Hij is 80cm lang, 25 cm breed en hoog. Desondanks zijn handzame maat heeft de mobiele buiger een drukkracht van 10 ton. De hydraulische eenheid wordt apart geplaatst en via 2 kabels verbonden met de pers. Wat de mobiele buiger bijzonder maakt is dat hij met de stempel in de matrix drukt. Bij de meeste kleine machines is dit niet zo. Om een gesloten deel te buigen, bestaat de mogelijkheid om de stempel en de matrix om te wisselen. Indien nodig kan er ook een doorn worden geïnstalleerd zodat er rechthoeken gebogen kunnen worden.

gelber-bieger-producten

In het jaar 2000 ontwikkelde Gelber Bieger de XL buiger, een universele horizontale pers die uniek in zijn soort is. De machine zit vol met bijzonderheden. De 30 Ton cilinder is geïntegreerd in de tafel en biedt daardoor veel ruimte voor het buigen. Bovendien is deze cilinder een parallelcilinder met gelijk verdeelde krachten op links en rechts. De Gelber Bieger XL biedt de mogelijkheid om te werken met 2 werkstations. Hierdoor kan het ene werkstuk rechts uitgelijnd worden en de ander links of de eerste stap op de ene kant en de tweede op de andere kant. Een opvallend kenmerk is de automatische hoekmeter. Deze maakt het mogelijk om bijvoorbeeld 25mm dikke buis in precies 270º te buigen. Het is ook mogelijk om Hydraulische aansluitingen te monteren waardoor de machine universeel wordt in gebruik.

Gelber-Bieger-XLbuiger

Gelber Bieger presenteert een nieuwe verfijnde manier van buigen. Dit systeem is een modulair systeem en bouwt voort op de  populaire lastafels. Het ontwerpteam van Gelber Bieger had het idee om deze robuuste tafels als basis te nemen bij het produceren van buigmachines. Met de tafelbuiger kan tot een hoogte van 100mm plat staal tot een dikte van 15 mm gebogen worden. De kracht is 10 ton en de slag 150 mm. De Tafelbuiger wordt aangedreven door een kleine afzonderlijke hydraulische eenheid die afzonderlijk kan worden gebruikt. De tafelbuiger is qua werking en buiging vergelijkbaar met de Mobi-Buiger.

Gelber-Bieger-tafelbuiger

Een handbuig machine voor het buigen van buizen en massieve staven tot 12mm. De handbuiger kan worden gebruikt als een buizen buiger met of zonder een stempel.

Gelber-Bieger-handbuiger

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: