De opleiding richt zich op het breed opleiden van de kandidaten op het gebied van MIG lassen. Na de opleiding moeten de deelnemers de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig kunnen uitvoeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Tijdens de opleiding wordt zowel de theorie als de praktijk behandeld.

Theorieniveau 1: Processen en apparatuur

  • Lasprocessen.
  • Lasinstallaties voor het MIG lassen
  • Principe Booglassen.

 

Praktijkniveau 1:

  • Lassen van I-naden in de positie PA en binnen- en buitenhoeknaden in de positie PA en PB.
  • Lassen van werkstukken uit staaf, plaat- profiel- en buismaterialen in de hiervoor genoemde posities.
  • Materiaaldikte: 4-6mm. Materiaalsoort: CR/ISO TR 15608: groep 21, 22 en/of 23.
  • Beoordeling: uitsluitend visueel en d.m.v. doormeten.

 

Vooropleiding

LBO/LTS/MAVO/VMBO/praktijkervaring in de metaalverwerkende industrie.

Opleidingsduur

De opleiding duurt 14 avonden, met een frequentie van 1 keer per week. De opleiding wordt gegeven op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.

Opleidingskosten

De prijs voor de opleiding bedraagt €1850,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, eten en drinken. Het is tevens mogelijk om aansluitend aan niveau 1 de opleiding op niveau 2 te volgen. Indien u hiervoor kiest betaalt u een speciaal tarief. Voor een combinatie betaalt u geen €4200,- maar €4000,-. Prijzen zijn exclusief BTW.

Start- en einddata

De opleiding op niveau 1 start in september 2016 en in maart 2017. Indien dit voor u geen gunstige tijden zijn, dan kan er in overleg een andere periode afgesproken worden. Ook kunt u, als de bezettingsgraad het toelaat, instromen wanneer het u uitkomt.

Examinering

De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het NIL diploma.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via 088-6641-777, stuur een e-mail naar info@lpmw.nl of download de flyer "Lasopleiding MIG". Bekijk ook ons aanbod van opleidingen en trainingen.

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: