De opleiding richt zich op het aanleren van de beroepsmatige vakhandelingen van Booglassen met niet-afsmeltende elektrode in inert beschermgas op niveau 1. Na de opleiding moeten de deelnemers de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig kunnen uitvoeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Tijdens de opleiding wordt zowel de theorie als de praktijk behandeld.

Theorieniveau 1: Processen en apparatuur

  • Lasprocessen.
  • Lasinstallaties voor het TIG lassen.
  • Principe Booglassen.

 

Praktijkniveau 1

  • Lassen van binnen- en buitenhoeknaden in plaat in de positie PA en PB, V-naden in pijp in de positie PA.
  • Materiaaldikte: 2-3mm. Materiaalsoort: CR/ISO TR 15608: groep 1.
  • Beoordeling: uitsluitend visueel en d.m.v. meten.

 

Vooropleiding

LBO/LTS/MAVO/VMBO/praktijkervaring in de metaalverwerkende industrie.

Opleidingsduur

De opleiding duurt 14 avonden, met een frequentie van 1 keer per week. De opleiding wordt gegeven op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.

Opleidingskosten

De prijs voor de opleiding bedraagt €1850,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, eten en drinken.
Het is tevens mogelijk om aansluitend aan niveau 1 de opleiding op niveau 2 te volgen. Indien u hiervoor kiest betaalt u een speciaal tarief. Voor een combinatie betaalt u geen €4200,- maar €4000,-. Prijzen zijn exclusief BTW.

Start- en einddata

De opleiding op niveau 1 start in september 2016 en in maart 2017. Indien dit voor u geen gunstige tijden zijn, dan kan er in overleg een andere periode afgesproken worden. Ook kunt u, als de bezettingsgraad het toelaat, instromen wanneer het u uitkomt.

Examinering
De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het NIL diploma.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via 088-6641-777, stuur een e-mail naar info@lpmw.nl of download de brochure "Lasopleiding TIG".  Bekijk ook ons aanbod van opleidingen en trainingen.

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: