Een steeds meer toegepaste techniek

Rond het jaar 1960 nam de vraag naar kwalitatief hoogwaardige lasverbindingen tussen buizen en het hydraulische systeem steeds meer toe. Doordat men zelf niet in staat was de benodigde kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden, werd er een nieuwe techniek ontwikkeld: orbitaal lassen.

In tegenstelling tot bij het proces TIG-lassen waarbij de lasser het werkstuk zelf positioneert, roteert bij orbitaal lassen de elektrode geautomatiseerd rondom de stationair geplaatste buizen. De boog beweegt zich tijdens het lasproces in een ronddraaiende baan om een stationaire pijp.

Door de mechanisering van het lasproces verkrijgen we een hoge reproduceerbaarheid met een zeer lage foutmarge. De daarbij gebruikte pulstechniek, in combinatie met de modernste invertertechnologie en microprocessor, garandeert het volledig beheersen van het smeltbad in iedere positie.

 Voedingsmiddelenindustrie    Machinebouw    Nucleaire installaties    Farmaceutische industrie


Voordelen ten opzichte van handlassen

Kwaliteit
De lassen gemaakt met een orbitaalsysteem zijn van een sublieme kwaliteit. De hoogste kwaliteitseisen welke worden gesteld in de halfgeleider industrie en de farmacie kunnen uitsluitend met orbitaal lasappartuur worden behaald.

Reproduceerbaarheid
Doordat men alle lassen met identieke parameters kan lassen worden de afwijkingen in kwaliteit nihil. Accordering door een keuringsinstantie van één las geldt veelal voor alle series welke met deze parameters zijn gelast.

Productiviteit
Door het geautomatiseerd lassen wordt een grote snelheid verkregen en kan tijd worden bespaart. De pijp hoeft niet gemanipuleerd te worden aangezien de boog 360 graden om de pijp draait.

Kostenbesparing
Door de hoge kwaliteit en reproduceerbaarheid bij orbitaal lassen, hoeven er minder lassen gecontroleerd te worden om de hele serie goed te keuren. Het controleren van een las is een arbeidsintensief proces. Dus het uitvoeren van minder controles zal eveneens leiden tot een kostenbesparing.

Steeds gemakkelijker toe te passen
Naarmate orbitale lasapparatuur zich ontwikkelt, kan het in steeds meer sectoren worden toegepast worden zoals de voedselindustrie, farmaceutische industrie en in nucleaire installaties. Ook kleine machinebouwbedrijven en installatiebedrijven zien inmiddels de voordelen die orbitaal lassen met zich meebrengt. Zij passen deze vorm van lassen dan ook steeds vaker toe.

Zoals eerder aangegeven is orbitaal lassen in de basis een vorm van TIG lassen. Daarom maakt deze techniek het ook mogelijk om verschillende materialen te lassen zoals: (roestvast) staal, titanium, koper, aluminium en diverse legeringen.

Laspartners Multiweld en orbitaal lassen
Naast het aanschaffen kunt u bij Laspartners Multiweld ook orbitaal lasapparatuur huren met bijbehorende koppen. Tevens biedt Laspartners Multiweld full service zoals reparaties, onderhoud en keuringen. Tot slot zijn de medewerkers van Laspartners Multiweld in te huren om de apparatuur te bedienen of de medewerkers van de klant te certificeren.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma van Laspartners Multiweld bestaat uit o.a.: diverse stroombronnen en laskoppen, zowel open als gesloten. Ook open koppen met arc voltage controle en oscillatie behoren tot het leveringsprogramma. Diameters variëren van Ø 3mm tot 355mm.

 

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: