Rollenbanken

Rollenbanken zijn bedoeld voor het draaien van pijpen, tanks en dergelijke. Deze rollenbanken zijn leverbaar in twee uitvoeringen:

  • Rollenbanken voorzien van standaard wielen.
  • Rollenbanken voorzien van zelfinstellende wielen. Zogenaamde Self Aligning Rotators (SAR) waarbij de wielen zich automatisch aanpassen aan de diameter van het werkstuk.

Stadaard rollenbanken

Een standaard rollenbank heeft 2 banken waarvan er 1 wordt aangedreven en de ander alleen meelopende wielen heeft. Via een controlepaneel en een afstandbieding worden de rollenbanken aangestuurd. Afhankelijk van de gekozen afstandsbediening kan de operator kiezen het werkstuk links of rechts om te draaien, starten, stoppen en eenvoudige in de juiste positie brengen.

Om de lasser tijdens zijn werkzaamheden te ondersteunen en het proces efficiënter te maken zijn rollenbanken ontwikkeld. De standaard rollenbanken kunnen van enkele, dubbele of drievoudige wielconfiguraties worden voorzien. Waarbij gekozen kan worden uit wiel van rubber, polyurethaan of staal.

Zelfinstellende rollenbanken

Zelfinstellende rollenbanken zijn een economisch en praktisch antwoord op problemen met het roteren van excentrische cilindervormige onderdelen. Dankzij het ontwerp is het voor de manipulator mogelijk om zichzelf aan te passen aan het werkstuk zonder handmatige instellingen.

  • Rollenbanken zijn verkrijgbaar met een draagvermogen vanaf 2,5 ton tot 50 ton
  • Zelfstellende rollenbanken zijn verkrijgbaar met een draagvermogen vanaf 5 ton tot 30 ton
Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: