Verspanende gereedschappen

Verspanende gereedschappen worden gebruikt voor verschillende doeleinde waaronder: het voorbewerken van materiaal, nabewerking en afwerking. Deze gereedschappen zijn er in alle soorten en maten. Hier onder de onderdelen die Laspartners Multiweld BV in haar assortiment heeft opgenomen.

Spiraal en kernboren

In de industrie gebruikt men vaak een kolomboormachine, een boormachine op een verticale standaard met een werktafel waar doormiddel van een machineklem het werkstuk op vast gezet kan worden. Bij een ieder bekend is de standaard zwart gesinterde boor of de ongesintede (blinkende) boor. Of de boor voor hardere of zachtere materialen geschikt is kan aan de spoed van het spiraal gezien worden. Bij boren zijn ook de twee hoeken aan de punt belangrijk deze kunnen 118 graden of 120 graden zijn.

Met de kernboor kan alleen een dunne materiaalring worden verspaant. Door een geleidings- en uitwerpstift wordt de boorkern doormiddel van een veer uitgestoten. De spanen worden snel naar boven afgevoerd waardoor het breukgevaar wordt geminimaliseerd. Voor het boren van grote boordiameters heeft relatief weinig energie nodig.  

               

Frezen

Frezen is een verspanende bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd doormiddel van roterend gereedschap, de frees. Met name in de metaal, hout en kunststofverwerkende industrie is frezen een veel gebruikte bewerking. Frezen doet men op een freesbank, die tegenwoordig vaak computergestuurd is (CNC). Bij Frezen zijn de uitvoeringsvormen erg divers. Ruw frezen, zaag frezen, spiebaan frezen enz. Hardmetalen inzet plaatjes worden gebruikt. De koelmethode bij het frezen is ook erg afhankelijk van het te gebruiken materiaal, metaal wordt met koelvloeistof gekoeld (koelvloeistof op organische of synthetische basis), kunstof wordt vaak met perslucht gekoeld.             

               

Zagen

Multiweld verkoopt zagen van het merk Bahco In 1969 introduceerde Bahco het bimetaal zaagblad. Door toepassing van een nieuwe techniek werd het mogelijk de eigenschappen van gereedschapstaal en van slijtvast snelstaal (hss) te combineren. De slijvaste snelstalen tandenrij wordt onder hoog vacuum samengelast met de verenstaal van de rug. Hiermee worden optimale zaagcapaciteiten, lange levensduur en een snelle verspaning geboden.

Handmetaalzagen

De onbreekbare bimetalen handzaagbladen van Bahco zijn de meest verkochte in hun soort. Ze zijn geschikt voor alle staalsoorten en zijn veililg en hebben een lange levensduur. Door de nieuwe tandvorm wordt tevens de verspaningscapaciteit verhoogt.

Gatzagen

Het is meer dan 25 jaar geleden dat Bahco als eerste een gatzaag introduceerde. Door de zelfstandige productie van bimetaal was het mogelijk een gatzaag te ontwikkelen met een lange levensduur. Doordat de houder de gatzaag optimaal en zonder speling vasthoudt is de combinatie gschikt voor dikke en dunwandige materialen inclusief roestvrijstaal.

Bandzagen

Bahco biedt bandzagen voor het zagen van de meest uiteenlopende metaalsoorten. Dit kan dankzij de maximale verspaningscapaciteiten. Bahco biedt onder andere bandzagen voor het zagen van profielen, buizen in bundels of per stuk, alluminium en roestvast staal.               

 

Uw winkelwagen

Aantal artikelen: 0 |Totaal € 0

DIRECT AFREKENEN
Op de hoogte blijven?
Volg ons op: