Devcon lijmen: het alternatief voor de traditionele manieren van verbinden

concept devconlijmen banner Large

Devcon staat bekend om hoogwaardige producten die gebruikt worden in verschillende industrieën. Het merk is marktleider in producten voor industrieel onderhoud, reparatie en revisie, zoals industriële epoxies, kleefstoffen en coatings. Devcon heeft dan ook al meer dan 50 jaar ervaring op dit gebied. Verder blijft Devcon vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo blijven Devcon producten met kop en schouders boven de concurrenten uitsteken.


Het gebruik van Devcon lijmen

Lijmen is steeds vaker een alternatief voor de traditionele manieren van verbinden zoals solderen, lassen, bouten, schroeven, krimpen, nagelen enzovoort. Bij de ontwikkeling van lijmen kijkt Devcon naar de toepassingen, materiaalsoorten en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgevingen. De Devcon lijmen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving en hebben allen hun specifieke eigenschappen en toepassingen, zodat deze lijmen in diverse uiteenlopende omstandigheden gebruikt kunnen worden.
Devcon lijmen devweld 531 banner595b4b5bb5a9c
De keuze voor de juiste Devcon lijm

Het is belangrijk dat de juiste Devcon lijm wordt gekozen in de betreffende situatie. De keuze voor de juiste Devcon lijm is afhankelijk van een aantal criteria, zoals:
  • Het te verlijmen materiaal
  • De omgevingsfactoren (krachten, temperatuur, chemie)
  • Productie eisen
  • Kosten

Assortiment Devcon lijmen

De lijmproducten van Devcon nemen een grote en belangrijke plek in binnen het assortiment. De Devcon lijmen zijn de beste lijmen verkrijgbaar voor vrijwel alle te lijmen materialen en oppervlakken. Devcon heeft diverse soorten lijmen op de markt gebracht. Zo zijn er de MMA lijmen, zoals Devcon Devweld 530, Devcon Devweld 531, Devcon Plastic Welder en Devcon Metal Welder. Daarnaast zijn er vijf soorten Epoxy lijmen ontwikkeld, namelijk 5 Minute Epoxy, 2 Ton Epoxy, 1 Minute Epoxy Gel en Epoxy plus.

De epoxy lijmen zijn te gebruiken voor een groot aantal materialen zoals metaal, glas, keramiek en hout. De Devcon lijmen hebben andere kenmerken en andere doeleinden. De 2-ton epoxy lijm is een extreem sterke en waterbestendige lijm. Ook is het bestand tegen olie, benzine en veel andere chemicaliën. De 2-ton epoxy lijm levert een niet krimpende en starre verbinding. De 5-minute epoxy lijm daarentegen levert een elastische en slagvaste verbinding. Het geeft ook een sterke verbinding bij lagere temperaturen. Beide epoxy lijmen zijn niet geschikt voor het lijmen van plastic.

MMA lijm (methyl methacrylaat lijm) is een lijmsoort die net als epoxy lijm goed te gebruiken is bij het lijmen van hout en overige materialen zoals glas en keramiek. Echter is MMA lijm minder geschikt voor het lijmen van metalen. MMA lijmen blinken juist uit in het lijmen van verschillende soorten plastic. De Devweld 530 is een sterke constructielijm die geschikt is voor plastic, metaal, keramiek en hout. Het is bestand tegen vochtigheid, weersinvloeden en temperatuurwisselingen. De Devweld 531 kent dezelfde toepassingen als de Devweld 530 maar is nog beter te gebruiken bij het lijmen van moeilijk te verlijmen kunststoffen. Voor een echte multipurpose lijm biedt de composite welder uitkomst. Deze Devcon lijm is te gebruiken om vrijwel alle soorten materialen te lijmen. Zo zorgt het voor sterke en duurzame verbindingen tussen composieten en thermoplastische materialen.

Static mixing nozzles

De Devcon lijmen zijn allen op een speciale manier verpakt. Zo zijn twee delen van elkaar gescheiden in cartridges. Bij het mengen van deze twee delen wordt de lijm geactiveerd en kan het aangebracht worden. Om er zeker van te zijn dat je een goede verhouding van de twee delen krijgt, kun je gebruik maken van de static mixing nozzles. Deze opzetstukken zijn gemakkelijk op de Devcon cartridges aan te sluiten. De opzetstukken zorgen ervoor dat de twee delen goed gemixt worden en dat je de lijm effectief en precies aan kunt brengen op het werkstuk.

Devcon lijmpistolen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de Devcon lijmen is het nodig om een lijmpistool en static mixing nozzle te gebruiken. De static mixing nozzles zijn gemakkelijk op de lijmen aan te sluiten en zorgen voor een juiste vermenging van de twee materialen in de lijm cartridges. Ook is de lijm veel effectiever en efficiënter aan te brengen door deze static mixing nozzles. De lijmpistolen zorgen voor een nog grotere nauwkeurigheid en een groter gebruiksgemak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om zo met alle verpakkingen te kunnen werken.