Ultima-TIG-CUT wolfraamelektrode slijpmachine

Artikelnummer: MD02.06.15000

2.635,00 per stuk

Levertijd 2-5 dagen

Productinformatie "Ultima-TIG-CUT wolfraamelektrode slijpmachine"

Met de gepatenteerde natslijpmachine Ultima-TIG-Cut heeft Inelco de meest milieuvriendeljike manier van wolfraamelektrodenslijpen, en daarmee ook de manier voor het perfecte TIG lassen. 

Er is nu een nieuwe versie van de Ultima-TIG verkrijgbaar, met dit combi- apparaat is het ook mogelijk om wolfraamelektroden van 5mm tot 175mm af te korten. Net als bij de Ultima-TIG wordt de slijpstof ook in dit apparaat automatisch verzameld in de vloeistofcontainer. Vergeet alles met betrekking tot stofafzuigingsapparaten, die zo wie zo niet optimaal tegen de stof beschermen en derhalve de gezondheid schaden. De Ultima-TIG-Cut is met een container uitgerust die alle slijpstof automatisch opvangt. De containers kunnen bij uw handelaar of firma Inelco geretourneerd worden. 

Het polijsten van de wolfraamelektroden behoort tevens tot het verleden, het koude nat slijpen gecombineerd met de hoge slijpnauwkeurigheid van het diamantslijpwiel zorgt ervoor dat de wolfraampunt altijd glad en blank is geslepen. Een correcte slijppunt aan de elektrode is niet alleen de garantie voor een nauwkeurige lasnaad maar ook een stabiele overbrenging van de stroom door de punt tot de eerst komende keer dat men weer dient te slijpen. Daardoor wordt de levensduur van de wolfraamelektroden aanzienlijk verlengerd. 

Met de Ultima-TIG-Cut is de wolfraam elektroden exact zoals gewenst, met het speciaal ontwikkelde centreersysteem slijpt de machine onder elke gewenste hoek en langsrichting van het diamantslijpwiel. De Ultima-TIG-Cut is eenvoudig in gebruik . Stel de gradenhoek door middel van de schaalverdeling in. Stel de gewenste afkortlengte door middel van de elektroden in hierdoor word een minimale lengte van de elektroden afgeslepen waardoor het verbruik wordt geminimaliseerd. Hierna word door het invoeren van de elektrodenhouder in de machine de elektroden eenvoudig afgekort en geslepen. 

De machine is uitgerust met een afvlak inrichting die door middel van een nonius kinderlijk eenvoudig en gecontroleerd het punt exact af te vlakken. De Ultima-TIG-Cut is ook leverbaar als 110V machine. De machine wordt geleverd met een 2 meter netsnoer. Tevens worden de slijpvloeistof, diamantslijpwiel en spantangen voor de elektroden met een diameter van 1,6 tot en met 3,2 en een elektrodehouder mee geleverd. De Ultima Tig is voorzien van CE merkteken en is gebouwd in overeenstemming volgens alle Europese richtlijnen.

De Ultima TIG Cut wordt standaard geleverd met:

 • tafeltje
 • diamantschijf
 • slijpvloeistof
 • elektrodehouders Ø 1.6 - 2.4 - 3.2mm voor slijpen
 • elektrodehouders Ø 1.6 - 2.4 - 3.2mm voor afkorten

Technische gegevens Ultima TIG Cut:

 • Slijphoek in te stellen tussen 7,5 en 90 graden
 • Scherpe hoek tussen 15 en 180 graden 
 • Motor: 110/230V, 50/60 HZ
 • Prestaties: 380W
 • Snelheid: 8500/Min.
 • Slijpsnelheid: 44 meter p/s
Specificaties
Belangrijkste eigenschappen
Producttype: Wolfraamelektrode slijpers
Beoordelingen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel je ervaringen met andere klanten.


Hulp nodig?