.emotion--show-listing { display: none !important; }

Lasnaadinhoud

Het berekenen van de lasnaadinhoud is niet erg ingewikkeld, maar is wel belangrijk in de lastechniek. In dit artikel lees je hoe je dit het beste kunt doen.
Tijdens onze actieperiode april tot en met juni kun je profiteren van diverse prijsvoordelen op producten van Hitachi. Lees meer over de actievoorwaarden in dit bericht.
In de alledaagse praktijk is steeds vaker een voorkeur voor gevulde draden, boven massieve draden te zien. Dit is niet zonder reden: met gevulde draden valt namelijk een hogere productiviteit te behalen dan met massieve draden. Lincoln Electric is als een van de grotere spelers op de markt, continu bezig met het verbeteren van haar gevulde draden.
Zoals in veel beroepen, zijn ook lassers blootgesteld aan bepaalde gevaren. Gevaren ontstaan bij alle (boog)lasprocessen. Deze
gevaren kunnen bestreden worden door het correct naleven van bepaalde regels en richtlijnen omtrent veiligheid.
Niet alle risico’s voor lassers zijn duidelijk zichtbaar. Ogen, gelaat, hoofd- en luchtwegen zijn bij de mens van nature teer en kwetsbaar. Dat geldt des te meer in de harde wereld van de lasser en de metaalbewerker.
Binnen de lastechniek onderscheiden we een breed scala aan processen. Het volgende schema is opgesteld om een duidelijk overzicht te bieden en onderscheid tussen de verschillende processen aan te tonen. De belangrijkste en meest gebruikte processen zijn in het schema opgenomen.
Binnen de lastechniek is plasma een bekend begrip. De term plasma wordt binnen de branche gebruikt bij snijden en gutsen. Maar wat is plasma nu precies?
Transparantie wordt in de meeste bedrijven steeds essentiëler. Zo ook in de lastechnische wereld. Transparantie kan geboden worden wanneer men een duidelijk inzicht heeft in bepaalde gegevens, zodat deze vervolgens verspreid kunnen worden.
De kwaliteit van een werkstuk kan getest worden aan de hand van een non-destructief onderzoek. Het voordeel van een dergelijk onderzoek is dat het object niet verloren gaat. In de lastechnische branche komen zulke onderzoeken vaak voor om bijvoorbeeld haarscheuren te detecteren.
In de loop der jaren hebben veel bedrijven geïnvesteerd in een laskolom voor Onder Poederdek lassen (OP lassen). Deze apparatuur is in de meeste gevallen robuust gebouwd waardoor er relatief weinig downtime ontstaat. Ondanks dat de apparatuur niet snel kapot gaat, is onderhoud aan dit soort systemen essentieel om het veilig werken te garanderen.
Multiweld BV en Laspartners BV zullen per 1 januari 2014 fuseren. Beide lastechnische groothandels willen met de fusie hun slagkracht in de regio Zuidwest-Nederland en Vlaanderen vergroten om van daaruit verder te groeien.
Staal is één van de meeste gebruikte en belangrijkste constructiematerialen. Ondanks het brede scala aan toepassingen is staal echter een moeilijk materiaal.
1 Van 3
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties