Bekijk alle
categorieen
Top 5 Top 5 meest gelezen artikelen: Video: hoe ga je veilig om met lasrook? Alles over lastafels Wat is lassen? Welke verschillende lasfouten zijn er? Veiligheid bij het... meer lezen »
MIG/MAG lassen is het meest toegepaste proces in de industrie. Materiaalpech kan de efficiëntie van dit lasproces behoorlijk negatief beïnvloeden. Goede kennis van de apparatuur voorkomt stilstand en is dus essentieel voor een hoge productie.
De vraag naar technische vakkennis stijgt. Zo ook de vraag naar orbitaal lassers. Een mooie kans voor het Nijmeegse bedrijf L&K Orbital Welding. Deze succesvolle firma bewijst dat orbitaal lassen niet alleen is weggelegd voor grote bedrijven. Met een goede dosis ondernemerschap, doorzettingsvermogen en innovatieve denkwijzen bestormen zij de markt van orbitaal lassen. Laspartners Multiweld ging in gesprek met Rutger Kleijn,
mede-oprichter van L&K Orbital Welding.
De techniek zit in de lift! Dat bewijst ook BOA Nederland. Sinds twee jaar betrekken zij een nieuw pand in Tilburg, wat qua oppervlak aanzienlijk groter is dan het pand waar zij voorheen opereerden. Echter lijkt het erop dat zij nu al uit hun spreekwoordelijke jasje groeien. Dat terwijl de ontwikkelingen anno 2018 nog steeds niet stilstaan. Laspartners Multiweld ging op bezoek bij één van Nederlands meest innovatieve bedrijven: BOA Nederland.
Al te vaak wordt het belang van een beschermgas onderschat met de uitspraak: “Een gas is maar een gas”. Niets is minder waar. Een beschermgas beschermt niet alleen het lasbad, het beïnvloedt ook de snelheid, de kwaliteit, het milieu en uiteindelijk de economie van het lassen.
Met de lasser als uitgangspunt ontwikkelt Kemppi lasoplossingen voor complexe, industriële processen en kant-en-klare oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt. Voor elke wens of behoefte van de lasser is er bij Kemppi wel een oplossing te vinden, zoals Kemppi lasapparaten, maar ook alles om deze geheel naar wens uit te breiden. Lees meer over dit merk in dit artikel.
Zuiver aluminium heeft een relatief lage sterkte maar daarentegen een grote taaiheid zelfs tot zeer lage temperaturen. Door zuiver aluminium koud te vervormen of te legeren kan men de sterkte verhogen, maar ook betere corrosie eigenschappen verkrijgen.
Kiremko bestaat inmiddels meer dan 50 jaar. In 1965 is het bedrijf opgericht als tak van handelsonderneming Kiréma. Waar Kiréma ooit begon als leverancier van apparatuur voor snackbars en restaurant, is Kiremko inmiddels uitgegroeid tot een leverancier van turnkey oplossingen voor verschillende A-merk aardappelverwerkingsbedrijven.
Binnen de voedingsmiddelenindustrie is hygiënische productie vereist. Het hygiënisch lassen van roestvaststalen leidingen in de voedingsmiddelenindustrie vraagt grote discipline. Wanneer er volgens de juiste werkwijze gelast wordt, is er een bepaalde mate van hygiënische zekerheid.
Lasrook brengt vele gezondheidsrisico's met zich mee wanneer niet de juiste beschermingsmiddelen worden gebruikt. In onze nieuwste video leggen wij je uit hoe je veilig om kunt gaan met lasrook. Bekijk snel de video!
De kwaliteit van de EXTRACTOR is uitstekend maar als de lasser een aantal punten niet goed in acht neemt dan gaat het laspistool ook wel eens stuk. Er zijn een aantal punten waar de lasser rekeing mee kan houden, om te voorkomen dat de EXTRACTOR voortijdig kapot gaat.
Het juiste steunpad bij je fiberschijf is van groot belang. Je fiberschijven kunnen nog zo goed zijn, zonder de juiste steunpad zullen ze nooit optimaal presteren.

TIG staven

TIG staven zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De keuze voor een TIG staaf wordt bepaald door het materiaal wat ermee gelast moet worden. De samenstelling van de TIG staaf is hierop aangepast. In dit artikel vind je alle informatie die je wil weten over TIG staven.
Bij lassen heb je verschillende benodigdheden nodig. Een lastafel is hierbij eigenlijk onmisbaar, want hoe belangrijk is het om je constructie zo goed en nauwkeurig mogelijk te kunnen positioneren? In dit artikel vind je alle informatie wat je nodig hebt over lastafels.
Als je begint aan een nieuw project zijn er meestal twee opties, een lastafel aanschaffen of een lastafel zelf maken. Het zelf maken van een lastafel brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. In dit artikel vind je alles ins en outs over het zelf maken van een lastafel en het aanschaffen ervan.
De hardheid van een lastafel zegt iets over de prestaties ervan. De hardheid wordt uigedrukt in Vickers; hoe hoger deze waarde is, des te meer de lastafel kan hebben. In dit artikel lees je alles over de hardheid van lastafels.

Wat is lassen?

Nieuwe technieken, lasrobots, strengere kwaliteitseisen…Op het gebied van lassen staan de ontwikkelingen niet stil. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd wat lassen is, welke verschillende lasprocessen er zijn en welke nieuwe ontwikkelingen er binnen het lassen zijn.
Er zijn veel verschillende laselektroden, welke is het beste toe te passen bij jouw lasproces?
Laspartners Multiweld biedt een zeer breed assortiment laselektroden aan. Om een duidelijk beeld te geven van de verschillende laselektroden, worden deze in onderstaand artikel besproken.
De gevolgen van lasfouten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Soms is alleen het uiterlijk van de las minder mooi. Anderzijds kan het ook voorkomen dat een lasfout fatale gevolgen heeft.
1 Van 3