Bekijk alle
categorieen
Filters sluiten
Filter op:
Auteurs
Tags

Dataloggers: bereikbaar voor iedereen

Lasparameters zorgvuldig vastleggen door middel van dataloggers? Als wij het kunnen, kun jij het ook!

Normen voor handschoenen

Handschoenen voldoen aan verschillende normen die aangeven tegen welke risico's de handschoenen beschermen.

Wolfraamelektroden: slijpen, gebruik en onderhoud

Het is belangrijk dat wolfraamelektroden op de juiste manier geslepen, gebruikt en opgeborgen worden. In dit artikel lees je alles over het slijpen, gebruiken en onderhouden van wolfraamelektroden.

Welke wolfraamelektroden moet ik gebruiken?

Er zijn verschillende soorten wolfraamelektroden verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende wolfraamelektroden kleuren en diameters. Afhankelijk van het materiaal dat je gaat lassen en de stroomsterkte, selecteer je de juiste wolfraamelektrode. Wij helpen je graag bij het kiezen...

Adembescherming geeft lucht tijdens het lassen

Goede adembescherming tijdens het lassen is er belangrijk. Het inademen van lasrook kan ernstige gezondheidsrisico’s hebben.
Het is aan te raden dat goede adembescherming in combinatie met lasrookafzuiging wordt gebruikt. Alles om zoveel mogelijk de lasser te beschermen.
De lasrook, die vrij komt bij laswerkzaamheden, kan veel schade aanrichten op de gezondheid van de lasser en zijn omgeving. Daarom is goed lasrookafzuiging erg belangrijk. Dit kan met de meest efficiëntste vorm van afzuiging is bronafzuiging.

Lastoortsafzuiging, dichterbij de bron kan niet!

Het inademen van lasrook en -dampen is erg schadelijk voor de gezondheid en brengt grote risico’s met zich mee. Daarvoor zijn er lastoortsen met rookafzuiging die ervoor zoren dat de lasrook wordt afgezogen. Zo ademt de lasser zo min mogelijk lasrook in.

Waarom is lasrookafzuiging belangrijk?

Bij het lassen komt er lasrook vrij. Deze lasrook is erg schadelijk voor de gezondheid van de lasser, maar ook voor personen in de omgeving. Op langere termijn kan dit ernstige risico's met zich meebrengen, daarom is goede lasrookafzuiging heel belangrijk.
Lasrook komt vrij bij het lassen en dit is erg schadelijk voor de gezondheid. Het inademen van lasrook kan op langere termijn voor ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Hiermee wordt er vanuit een centraal punt de lasrook afgevoerd of onder controle gehouden.

Molyslip TAP liquid

De Molyslip TAP is een reeks hoogwaardige smeermiddelen. Molyslip TAP kan veelzijdig ingezet worden en dient gebruikt te worden voor toepassingen met extreme prestaties.

Molyslip CERAMSLIP

Molyslip CERAMSLIP is een hoogwaardige, metaalvrije, anti-seize-verbinding die is samengesteld om middelen te beschermen tegen inbeslagname veroorzaakt door extreme temperaturen, druk en corrosie.

Molyslip ALUMSLIP

Molyslip ALUMSLIP is een anti-seize compound die samengesteld is om middelen te beschermen tegen extreme temperaturen, druk en corrosie.

Molyslip FERROSLIP

Molyslip FERROSLIP is een hoge temperatuur anti-seize compound die samengesteld is om middelen te beschermen tegen extreme temperaturen, druk en corrosie.

Lasapparatuur: ruim aanbod voor verschillende lasprocessen

Laspartners Multiweld biedt een ruim aanbod aan lasapparatuur voor verschillende lasprocessen. Zo zijn er lasapparaten welke speciaal geschikt zijn voor de meest gangbare processen, zoals het MIG/MAG- of het TIG-lasproces, maar ook lasapparatuur welke juist speciaal is...
Kemppi pakt uit met een nieuwe, ergonomisch ontworpen lastoorts, vol innovatieve ontwikkelingen
Molyslip GRAPHSLIP is een hoogwaardig verbindingsmiddel, dat is samengesteld om bevestigingsmiddelen te beschermen tegen seizure, veroorzaakt door extreme temperaturen, druk en corrosie.

Nederman lasrookafzuigingsystemen

Nederman is een fabrikant en ontwikkelaar van afzuigsystemen.

Molyslip ARVINA OG-0 en OG-2

Molyslip Arvina OG kenmerkt zich door extreme druk- en antislijtage prestaties en biedt daarbij een effectieve, corrosieve weerstand tegen natuurlijke invloeden.

Markeren in de metaalindustrie

Door de toenemende complexiteit van de supply chain en regelgeving is traceerbaarheid een essentieel onderdeel geworden in het productieproces. Hierdoor wordt markeren steeds belangrijker. Lees in dit artikel alles over markeren, graveren, etsen en beitsen.
TIG-toortsen worden voor duurzaamheid- en kwaliteitseisen getest aan de hand van verschillende standaarden, zoals de IEC-60974-7. Kemppi heeft zelf aanvullende tests om de hoge standaard van hun producten te kunnen waarborgen.

Hoe ga je veilig om met lasrook?

Lasrook brengt vele gezondheidsrisico's met zich mee wanneer niet de juiste beschermingsmiddelen worden gebruikt. In onze nieuwste video leggen wij je uit hoe je veilig om kunt gaan met lasrook. Bekijk snel de video!
Omdat de verbruiksonderdelen in de plasmatoorts na verloop van tijd op natuurlijke wijze slijten, wordt de kwaliteit en nauwkeurigheid van de afgewerkte onderdelen minder. Lees meer over hoe je de beschadigde verbruiksartikelen kunt herkennen.

Binzel MB EVO PRO MIG/MAG laspistolen

Het MB EVO PRO MIG/MAG laspistool biedt een totaal nieuw concept in vorm, design en functionaliteit. De laspistolen creëren een groter gevoel van controle door de ongeëvenaarde ergonomie. Hierdoor voelt de lasser zich “één” met het pistool. Een optimaal gebruikscomfort wordt...

Oog- en gelaatsbescherming voor lassers

Tijdens het lasproces schuilen er diverse gevaren. Door de juiste oogbescherming te dragen kan letsel door een hoge lichtintensiteit worden voorkomen. Daarnaast is het ook zeer belangrijk om je gelaat te beschermen. Dit kan onder andere door middel van een goede lashelm met...

Voorkom gehoorschade met 3M gehoorbescherming

Jaarlijks worden 40 miljoen werknemers blootgesteld aan harde geluiden. 13 miljoen hiervan lopen gehoorbeschadiging op, ondanks de reglementen. In dit artikel lees je alles over gehoorbescherming en welke producten van 3M je kunt gebruiken.
De FlyMarker mini is een mobiele, draadloze, single-dot markeermachine.
Lasrook heeft directe gevolgen voor de gezondheid, zoals irritatie van ogen, neus en keel. Ook kan duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en metaalrookkoorts ontstaan. Deze klachten treden vaak op na een periode van afwezigheid van het werk.
Traceerbaarheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor de industrie. Of het nu gaat om algemene etikettering, kwaliteitsbeheer, productaansprakelijkheid of logistiek- traceerbaarheid wordt steeds meer de maatstaf voor alles om duurzaam zaken te doen.

Welke frees heb ik nodig?

Welke frees heb ik nodig? Dit is een vraag die veel gesteld wordt. In dit artikel is alles te lezen over de diverse stiftfrezen en alle mogelijke vertandingen van de merken Pferd, Flexovit en Rhodius. Een frees kan worden gebruikt om materiaal van een product te verwijderen,...

Markering op maat

In de metaalverwerkende industrie worden producten vaak voorzien van een bedrijfslogo’s. MARKATOR® biedt de mogelijkheid om individuele klantlogo’s te creëren en te markeren.
Orbitaal lassen is een gemechaniseerd proces waarbij de elektrode automatisch roteert rondom de stationair geplaatste buizen. De boog beweegt zich in een ronddraaiende baan om een pijp of buis. De mechanisering van dit lasproces zorgt voor een hoge reproduceerbaarheid en een...

Leasen biedt een flexibele uitkomst

Het aanschaffen van roerende goederen is een kostbare investering. Als je de beschikking wilt hebben over bijvoorbeeld een lasapparaat, snijmachine, Siegmund lastafel of een lasmanipulator, maar het volledige bedrag niet in één keer wilt of kunt investeren, is leasen een...
Het registreren van lasparameters is een behoefte die steeds groter wordt. Enerzijds door strengere wetgevingen en anderzijds door de vraag vanuit de klant. Omdat lasprocessen continue in ontwikkeling zijn, wordt er ook steeds meer gevraagd van de apparatuur om de...
Als lastechnisch toeleverancier levert Laspartners Multiweld al sinds jaar en dag diensten in de vorm van keuren en onderhouden van lastechnische apparatuur. In het verleden werd voor de elektrische keuring veelal het NEN 3140 protocol aangehouden. Deze norm schrijft voor hoe...
Roestvaststaal kan ontdaan worden van aantastingen door beitsen en passiveren. Het beitsmiddel verwijdert oxides en de aantastingen waarna het oppervlak een gesloten en passieve oxidelaag kan vormen. Door het beits en passiveerproces worden de corrosiewerende eigenschappen van...
Veilig en gezond werken heeft een hoge prioriteit bij 3M. Deskundigen van 3M Personal Safety werken constant aan de verbetering van de veiligheid van de lassers. Het gaat hierbij niet alleen om oog- en gelaatsbescherming, maar ook om adembescherming. Hiervoor heeft 3M de...
1 Van 4