Bekijk alle
categorieen
De kwaliteit van de EXTRACTOR is uitstekend maar als de lasser een aantal punten niet goed in acht neemt dan gaat het laspistool ook wel eens stuk. Er zijn een aantal punten waar de lasser rekeing mee kan houden, om te voorkomen dat de EXTRACTOR voortijdig kapot gaat.
Het juiste steunpad bij je fiberschijf is van groot belang. Je fiberschijven kunnen nog zo goed zijn, zonder de juiste steunpad zullen ze nooit optimaal presteren.

TIG staven

TIG staven zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De keuze voor een TIG staaf wordt bepaald door het materiaal wat ermee gelast moet worden. De samenstelling van de TIG staaf is hierop aangepast. In dit artikel vind je alle informatie die je wil weten over TIG staven.
Als je begint aan een nieuw project zijn er meestal twee opties, een lastafel aanschaffen of een lastafel zelf maken. Het zelf maken van een lastafel brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. In dit artikel vind je alles ins en outs over het zelf maken van een lastafel en het aanschaffen ervan.
De hardheid van een lastafel zegt iets over de prestaties ervan. De hardheid wordt uigedrukt in Vickers; hoe hoger deze waarde is, des te meer de lastafel kan hebben. In dit artikel lees je alles over de hardheid van lastafels.

Wat is lassen?

Nieuwe technieken, lasrobots, strengere kwaliteitseisen…Op het gebied van lassen staan de ontwikkelingen niet stil. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd wat lassen is, welke verschillende lasprocessen er zijn en welke nieuwe ontwikkelingen er binnen het lassen zijn.
Er zijn veel verschillende laselektroden, welke is het beste toe te passen bij jouw lasproces?
Laspartners Multiweld biedt een zeer breed assortiment laselektroden aan. Om een duidelijk beeld te geven van de verschillende laselektroden, worden deze in onderstaand artikel besproken.
De gevolgen van lasfouten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Soms is alleen het uiterlijk van de las minder mooi. Anderzijds kan het ook voorkomen dat een lasfout fatale gevolgen heeft.

Lasnaadinhoud

Het berekenen van de lasnaadinhoud is niet erg ingewikkeld, maar is wel belangrijk in de lastechniek. In dit artikel lees je hoe je dit het beste kunt doen.
Tijdens onze actieperiode april tot en met juni kun je profiteren van diverse prijsvoordelen op producten van Hitachi. Lees meer over de actievoorwaarden in dit bericht.
In de alledaagse praktijk is steeds vaker een voorkeur voor gevulde draden, boven massieve draden te zien. Dit is niet zonder reden: met gevulde draden valt namelijk een hogere productiviteit te behalen dan met massieve draden. Lincoln Electric is als een van de grotere spelers op de markt, continu bezig met het verbeteren van haar gevulde draden.
Zoals in veel beroepen, zijn ook lassers blootgesteld aan bepaalde gevaren. Gevaren ontstaan bij alle (boog)lasprocessen. Deze
gevaren kunnen bestreden worden door het correct naleven van bepaalde regels en richtlijnen omtrent veiligheid.
1 Van 3