Bekijk alle
categorieen
Top 5 meest gelezen artikelen Video: hoe ga je veilig om met lasrook? Alles over lastafels Wat is lassen? Welke verschillende lasfouten zijn er? Veiligheid bij het booglassen... meer lezen »
Het registreren van lasparameters is een behoefte die steeds groter wordt. Enerzijds door strengere wetgevingen en anderzijds door de vraag vanuit de klant. Omdat lasprocessen continue in ontwikkeling zijn, wordt er ook steeds meer gevraagd van de apparatuur om de uiteindelijke las te kunnen monitoren en te registreren.
Als lastechnisch toeleverancier levert Laspartners Multiweld al sinds jaar en dag diensten in de vorm van keuren en onderhouden van lastechnische apparatuur. In het verleden werd voor de elektrische keuring veelal het NEN 3140 protocol aangehouden. Deze norm schrijft voor hoe elektrische apparatuur kan worden getest op elektrische veiligheid.

Welke frees heb ik nodig?

Welke frees heb ik nodig? Dit is een vraag die veel gesteld wordt. In dit artikel is alles te lezen over de diverse stiftfrezen en alle mogelijke vertandingen van het merk Pferd. Een frees kan worden gebruikt om materiaal van een product te verwijderen, om zo de gewenste vorm te creëren. Het wordt duidelijk welke soort frees geschikt is voor de toepassing op verschillende materialen.
Roestvaststaal kan ontdaan worden van aantastingen door beitsen en passiveren. Het beitsmiddel verwijdert oxides en de aantastingen waarna het oppervlak een gesloten en passieve oxidelaag kan vormen. Door het beits en passiveerproces worden de corrosiewerende eigenschappen van het RVS-proces volledig hersteld.

Onderhoud: 3M Speedglas & Adflo systemen

Veilig en gezond werken heeft een hoge prioriteit bij 3M. Deskundigen van 3M Personal Safety werken constant aan de verbetering van de veiligheid van de lassers. Het gaat hierbij niet alleen om oog- en gelaatsbescherming, maar ook om adembescherming. Hiervoor heeft 3M de Speedglas & Adflo systemen ontwikkeld.
Metaalverwerkende bedrijven hebben te maken met continu veranderende
wet- en regelgeving. De eisen ten aanzien van veiligheid op de werkvloer worden steeds strenger. Daarnaast hebben werkgever en werknemer beide bepaalde verplichtingen tegenover de Nederlandse Arbowet. We leggen je graag uit hoe jij als werkgever of als werknemer kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving.
Lasrook brengt vele gezondheidsrisico's met zich mee wanneer niet de juiste beschermingsmiddelen worden gebruikt. In onze nieuwste video leggen wij je uit hoe je veilig om kunt gaan met lasrook. Bekijk snel de video!

Wat is lassen?

Nieuwe technieken, lasrobots, strengere kwaliteitseisen…Op het gebied van lassen staan de ontwikkelingen niet stil. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd wat lassen is, welke verschillende lasprocessen er zijn en welke nieuwe ontwikkelingen er binnen het lassen zijn.
Er zijn veel verschillende laselektroden, welke is het beste toe te passen bij jouw lasproces?
Laspartners Multiweld biedt een zeer breed assortiment laselektroden aan. Om een duidelijk beeld te geven van de verschillende laselektroden, worden deze in onderstaand artikel besproken.
Bij lassen heb je verschillende benodigdheden nodig. Een lastafel is hierbij eigenlijk onmisbaar, want hoe belangrijk is het om je constructie zo goed en nauwkeurig mogelijk te kunnen positioneren? In dit artikel vind je alle informatie wat je nodig hebt over lastafels.
Lastoevoegmaterialen kunnen helpen bij het creëren van een optimale verbinding. Het lasproces kan namelijk beïnvloedt worden door lastoevoegmaterialen. Het gebruik zorgt voor onder andere bescherming, verbetering van het lasproces en kwaliteitsverbetering.
Laspartners Multiweld biedt verschillende rollenbokken aan. Rollenbokken zorgen ervoor dat de pijpen en buizen niet met de hand gedraaid hoeven te worden. Dit zorgt ervoor dat er constanter en preciezer gewerkt kan worden en het laswerk wordt verlicht voor de lasser. Er bestaan twee soorten rollenbokken: niet aangedreven productondersteuningen en elektro-motorisch aangedreven rollenbokken.
Laspartners Multiweld biedt een ruim aanbod aan lasapparatuur voor verschillende lasprocessen. Zo zijn er lasapparaten welke speciaal geschikt zijn voor de meest gangbare processen, zoals het MIG/MAG- of het TIG-lasproces, maar ook lasapparatuur welke juist speciaal is ontwikkeld voor de minder gangbare lasprocessen, zoals orbitaal lassen en onderpoederlassen. Omdat ieder lasproces anders is, is het belangrijk om goed te kijken welk lasapparaat het meest op jouw wensen aansluit.
Lasmechanisatie bevordert de productiviteit en reduceert de kosten van het productieproces. Door middel van het gebruik van het lasmechanisatie pakket kan er een hogere neersmeltsnelheid bereikt worden.
Koude draad lassen is een relatief onbekende variant van het TIG lasproces. Het verschil is dat de lasdraad vanuit de draadaanvoerunit door je lastoorts loopt, in plaats van dat je het toevoegmateriaal in de hand hebt. Voorheen was het kouddraad lasproces een precisiewerk en moest er zeer nauwkeurig te werk gegaan worden om de koude lasdraad op de gewenste positie te krijgen.
Omdat het inademen van lasrook zeer schadelijk voor de gezondheid kan zijn, is het van belang dat deze tijdens het lassen verminderd of afgezogen wordt. Voor het afzuigen van ontstane lasrook zijn er verschillende producten verkrijgbaar, zoals lasrookafzuigarmen en mobiele lasrookafzuigers.
Gedurende het gehele lasproces wil je er natuurlijk zeker van zijn dat oxidatie, oftewel verkleuring en porositeit, wordt tegengegaan. Ook het krijgen van een gladde en kerfvrije lasverbinding is niet geheel onbelangrijk. Backinggas zorgt er tevens voor dat het te lassen materiaal gekoeld wordt.
Veiligheid bij het lassen is een belangrijk onderwerp wanneer je lasser bent of als je werkgever van lassers bent. Binnen het beroep kunnen zich grote risico' s voordoen waar je jezelf of je medewerkers voor wil behoeden. Maar wat zijn nou al deze risico's en hoe kun je deze risico's verkleinen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over veiligheid bij het lassen en hoe je jezelf en je omgeving kunt beschermen tegen de gevaren.
In de hedendaagse productieprocessen is markeertechniek zoals registratie en controle van halffabricaten, eindproducten of toegeleverde materialen niet meer weg te denken. Uniformiteit en kwaliteit van het registratieproces is daarin van groot belang.
Lasrook is schadelijk voor de gezondheid. Een lasser kan beschermt worden door middel van lasrookafzuiging. Met een rookafzuigtoorts wordt de verspreiding van lasrook direct bij de bron aangepakt en tot een minimum beperkt. Een groot voordeel van lastoortsafzuiging is dat er relatief weinig lucht weg genomen hoeft te worden, omdat de concentratie lasrook die er weggenomen wordt erg hoog is.
Devcon is marktleider in producten voor industrieel onderhoud, reparatie en revisie, zoals industriële epoxies, kleefstoffen en coatings.
Tags: Devcon, Lijmen
Tijdens het lassen kunnen er vonken en/of gloeiende metaalspetters vrijkomen. Hierdoor ontstaan brandplekken. Om die reden is het van belang om je handen goed te beschermen. Laspartners Multiweld levert betrouwbare las- en werkhandschoenen.
Om er voor te zorgen dat de lasser zich geen zorgen hoeft te maken over het vastleggen van alle data die nodig is om te voldoen aan alle huidige wet en regelgeving, biedt Laspartners Multiweld de mogelijkheid om te werken met verschillende dataloggers.
Pijpstelklemmen zorgen voor een optimale lasvoorbereiding voor het maken van een pijp-pijp en een pijp-flens verbinding. Hierdoor kunnen de verbindingen eenvoudig uitgelijnd en gehecht worden.
Gutsen is een manier van slijpen of gecontroleerd branden van metaal. Het proces verwijdert een oude of verkeerde las. Gutsen is de vervolgstap die ondernomen dient te worden na het lassen.
Lassteentjes worden ook wel keramische backingstrips genoemd. Deze strips maken het voor de gebruiker eenvoudiger en goedkoper om te kunnen lassen. De keramische onderlegstrips zijn toepasbaar bij alle lasprocessen en bij alle lasposities.
Gloor heeft als pay-off “Fittings for gas”. Dankzij een goede marktpropositie en producten van hoge kwaliteit, is Gloor uitgegroeid tot marktleider op de gebieden van autogeen lasgereedschap en reduceerventielen.
In deze nieuwsbrief vind u het 2e deel over moeilijk lasbare staalsoorten.

Voor- en nabewerking bij het lassen

Bij het lassen is de voor- en nabewerking essentieel bij het behalen van een goed resultaat. Dit kan gerealiseerd worden door te slijpen en te schuren. Om op de juiste manier te slijpen en te schuren zijn er tal van mogelijkheden. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de voor- en nabewerking bij het lassen.
Heftafels vormen in de metaalbewerkingsindustrie vaak een onmisbaar gereedschap om op een veilige manier te werken. Met behulp van een schaarmechanisme kan de heftafel naar boven en beneden worden gelift. Het werkstuk wordt hierdoor veilig opgetild tot een ergonomische werkhoogte. Dit maakt het werk niet alleen veiliger, maar ook efficiënter en comfortabeler.
De gevolgen van lasfouten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Soms is alleen het uiterlijk van de las minder mooi. Anderzijds kan het ook voorkomen dat een lasfout fatale gevolgen heeft.
De lastechniek omvat een breed spectrum en kent, buiten de veel toegepaste booglas-processen, ook een aantal minder bekende processen, zoals weerstandlassen. Weerstandlassen is de verzamelnaam voor verschillende lasprocessen, waarbij de vereiste warmte wordt opgewekt door stroom. Een voorbeeld is puntlassen. Een specialisme dat Laspartners Multiweld door de overname van Dijkstra Lastechniek in 2017, aan haar portfolio heeft toegevoegd.
Vanaf nu is het mogelijk om lastafels van Siegmund te leasen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. In dit blogbericht leggen we je uit wat leasing is en wat de mogelijkheden zijn.
Mocht je laswerkzaamheden moeten uitvoeren in de buitenlucht, dan is een lastent ideaal. Lastenten bieden bescherming tegen weersinvloeden.
Bescherm je longen tegen mangaan en chroom-6. Als lasser weet je dat je jezelf moet beschermen tegen hitte en vonken. Maar ben je je ook bewust van de microscopische en mogelijk giftige deeltjes die na verloop van tijd in je longen achterblijven? Misschien ben je reeds op de hoogte van de risico’s waar je aan wordt blootgesteld bij inademing van lasrook – maar in hoeverre weet je echt wat inademing van die giftige deeltjes met je kan doen? Wij wel.
Tags: Veiligheid, PBM's
Veelzijdige werkzaamheden, lange levertijden en ad hoc werkzaamheden kunnen aanleidingen zijn voor een grote hoeveelheid voorradige verbruiksartikelen. Een goed voorraadbeheer is hierbij essentieel. Wil jij weten hoe je met efficiënt voorraadbeheer tot ruim 30.000 euro per jaar kan besparen? Dan biedt een Laspartners Multiweld uitgiftesysteem uitkomst.
1 Van 3