Bekijk alle
categorieen
19-11-18

Benieuwd hoe jij tot € 30.000 per jaar kan besparen?

Veelzijdige werkzaamheden, lange levertijden en ad hoc werkzaamheden kunnen aanleidingen zijn voor een grote hoeveelheid voorradige verbruiksartikelen. Een goed voorraadbeheer is hierbij essentieel. Wil jij weten hoe je met efficiënt voorraadbeheer tot ruim 30.000 euro per jaar kan besparen? Dan biedt een Laspartners Multiweld uitgiftesysteem uitkomst.

Wat is een uitgiftesysteem?

Een uitgiftesysteem zorgt ter plaatse voor de beschikbaarheid van industriële verbruiks- of gebruiksgoederen. Dit zorgt voor een daling in verbruik en verhoging van productiviteit. Middels het systeem wordt de voorraad uitgegeven op naam van de gebruiker. Nadat de medewerker zich via een pasje, badge of code heeft aangemeld is het mogelijk om de gewenste artikelen op te vragen. Een uitgiftesysteem biedt ruimte voor ongeveer 200 verschillende producten, van handschoenen tot toevoegmaterialen en van contacttips tot slijpschijven.

Besparing op diverse vlakken

Met behulp van een uitgiftesysteem worden orderkosten, factuurkosten en tijd bespaard. Doordat het uitgiftesysteem binnen het werkgebied wordt geplaatst, is er snel toegang tot de benodigde producten. Dit bevordert de productiviteit, doordat werknemers geen tijd kwijt zijn aan het opvragen van producten in het magazijn. Geregistreerde uitgifte zorgt altijd voor een actuele status van de voorraad en een stabiel voorraadbeheer. Daarnaast heeft de praktijk uitgewezen dat verbruik met 25% tot 40% afneemt bij gebruik van een uitgiftesysteem.

Verschillende behoeftes, verschillende systemen

Uitgiftesystemen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, aansluitend bij specifieke klantwensen. Laspartners Multiweld biedt drie verschillende systemen aan:

• Carrouselkast
• Ladekast
• Lockersysteem

Carrouselkast

Een carrouselkast bestaat uit diverse vakken, die middels een draaiend mechanisme toegankelijk zijn. Deze vakken zijn in verschillende groottes configureerbaar. Via de interface selecteert de gebruiker het gewenste product. Vervolgens wordt het juiste vakje voorgedraaid. De gebruiker opent de kast en pakt het gewenste product.

Ladekast

Een ladekast bestaat uit verschillende lades, eventueel van diverse afmetingen en met verschillende vakverdelingen. Hierdoor is het mogelijk om per lade verschillende soorten producten aan te bieden. Via de interface selecteert de gebruiker het gewenste product. De betreffende lade wordt ontgrendeld, zodat het product gepakt kan worden.

Lockersysteem

Het lockersysteem bestaat uit verschillende lockers, met in iedere locker één product of gereedschap. Via de interface wordt het gewenste product opgevraagd, waarop de betreffende locker wordt ontgrendeld. 

 Altijd verzekerd van de juiste service

Naast het kiezen van een systeem, dient er ook een keuzegemaakt te worden voor een gewenst serviceniveau. Laspartners Multiweld biedt twee serviceniveaus aan met ieder hun eigen kenmerken: basic en premium. Beide pakketten hebben met elkaar gemeen dat zij ontzorgen én een besparing opleveren. Daarnaast bevatten allebei de pakketten de volgende diensten:

• Een telefonisch bereikbare helpdesk op werkdagen en tijdens kantooruren.
• Jaarlijkse fysieke inspectie van de systemen en schoonmaak. Daarnaast eventueel ook het vervangen van defecte onderdelen. Enige uitzondering hierop zijn de kosten voor het verrichten van werkzaamheden die voortvloeien uit ondeskundig gebruik van de apparatuur of het gevolg van beschadiging of vernieling.
• Installeren van SW-updates.

Basic

Binnen het basic pakket is de klant zelf verantwoordelijk voor het bijvullen van de kast. Daartegenover houdt Laspartners Multiweld wel de voorraden bij en zorgt dat er automatisch een order wordt aangemaakt op het moment dat de kast de minimale voorraad bereikt. De wekelijkse bezorging van goederen zorgt ervoor dat de voorraad altijd op peil blijft.

Premium

Naast het basic pakket kan men tevens kiezen voor het premium pakket. Het premium pakket bevat alle services van het basic pakket, inclusief een aantal aanvullende opties. De wekelijkse bezorging gebeurt door de eigen koeriersdienst van Laspartners Multiweld. Bovendien zal ook de kast aangevuld worden door een medewerker van Laspartners Mutiweld. De aanschaf van dit pakket staat gelijk aan volledige ontzorging. In onderstaande tabel wordt het verschil tussen de pakketten visueel weergegeven.

Efficiënte invulling van processen

Als partner in de lastechniek begrijpt Laspartners Multiweld dat er regelmatig veel kostbare tijd verloren gaat door processen die efficiënter kunnen. Met onze unieke en onderscheidende oplossingen wordt tijd en daardoor ook geld bespaard. Met behulp van een uitgiftesysteem in combinatie met een van de twee bijbehorende servicepakketten kan deze besparing oplopen tot ruim € 30.000,- op jaarbasis.

Meer informatie

Hebben we je overtuigd en wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van een uitgiftekast? Vraag vrijblijvend een afspraak aan via www.lpmw.nl/uitgiftesysteem. Onze specialisten komen graag langs om jouw besparing uit te rekenen.

Ervaring van: Ervaring van: 
Hans de Lang, Manager Piping, Royal IHC Henri van Gurp, Construction Manager (IWT), Overlasko


“De  voornaamste  reden  om  een  uitgiftekast  aan  te  schaffen  was  voor  ons  om meer  controle  op  het  verbruik  te  krijgen.  Een  bijkomend  voordeel  is  dat  onze  magazijnmedewerkers  minder  belast  worden  en  de  benodigde  producten  altijd voorradig zijn.” 

“Als groot voordeel zien wij dat we ontzorgd worden, zodat de magazijnman zich op andere zaken kan richten. De service (ook van de leverancier van de kast zelf) is geweldig, kort schakelen, snelle reactie en actie als dit nodig is. Gebruik van slijtonderdelen word heel inzichtelijk aangezien te allen tijde in het systeem ingelogd kan worden en een gebruikers overzicht opgevraagd kan worden. Zonodig kan ingegrepen of gewaarschuwd worden wanneer in het gebruik grote afwijkingen geconstateerd worden.”


laspartners-multiweld-uitgiftesysteem-proces-stapsgewijs

Tags: Algemeen
Gerelateerde producten

voorraad

Mulax Lashandschoen TIG Schaapsnappa met duim verst. Lashandschoen TIG Schaapsnappa met duim verst.
€ 7,95 € 7,55

paar | Exclusief BTW

MD60.04.37068

voorraad

Rhodius doorslijpschijf PROline II XT38 230x22,23mm doorslijpschijf PROline II XT38 230x22,23mm
€ 3,61

per stuk | Exclusief BTW

Variant

voorraad

Mulax lashandschoen Excellent zwart/groen lashandschoen Excellent zwart/groen
€ 15,78 € 11,00

paar | Exclusief BTW

MD60.04.37085

voorraad

Binzel contacttip M8 CuCrZr contacttip M8 CuCrZr
€ 1,78 € 1,51

per stuk | Exclusief BTW

Variant