Bekijk alle
categorieen
22-01-18

De Siegmund opspantafel als belangrijk onderdeel in het productieproces

Kiremko bestaat inmiddels meer dan 50 jaar. In 1965 is het bedrijf opgericht als tak van handelsonderneming Kiréma. Waar Kiréma ooit begon als leverancier van apparatuur voor snackbars en restaurant, is Kiremko inmiddels uitgegroeid tot een leverancier van turnkey oplossingen voor verschillende A-merk aardappelverwerkingsbedrijven. Laspartners Multiweld gaat in gesprek met Joëy van Rooyen, inkoper bij Kiremko.

Kiremko door de jaren heen

Sinds 1983 opereert Kiremko zelfstandig. Vanaf die tijd heeft het bedrijf grote sprongen gemaakt en is het medewerkersbestand, net als de omzet, flink gegroeid. Met vestigingen over de hele wereld is Kiremko een belangrijke speler op de markt van voedselverwerkende productielijnen. Joey: “Onze verkoopkantoren zitten op diverse plekken over de hele wereld. We hebben bijvoorbeeld een verkoopkantoor in China. We merken dat aardappels sterk in opkomst zijn in Azië. Naast rijst, ontdekken zij nu ook de mogelijkheden van aardappelverwerking. Voor ons bedrijf bieden deze ontwikkelingen een mooie kans voor de toekomst.”

 logo-kiremko

Complete productielijnen als eindproduct

Wat Kiremko onderscheidend maakt is het feit dat zij geen product verkopen, maar een complete productielijn. “Concurrerende bedrijven kunnen vaak slechts een deel van dit productieproces aanbieden. Wij daarentegen, zijn in staat om de klant volledig te ontzorgen. Belangrijke kernwaarden van ons bedrijf zijn: kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. Om die kernwaarden waar te maken in de praktijk heeft Kiremko haar medewerkersbestand de laatste jaren flink uitgebreid. De afgelopen jaren zijn we dan ook explosief gegroeid met het aantal medewerkers. Een proces heeft namelijk veel en goede aansturing nodig en dat vergt extra handen”, aldus Joey.

De eerste opspantafels

Om het uitgebreide productieproces van Kiremko zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is er een aantal jaren geleden gekozen voor de aanschaf van opspantafels. Joey vertelt: “Tot 2012 werd er eigenlijk altijd zonder opspantafels gewerkt. Het werk was toen een stuk omslachtiger, doordat we gebruik maakten van schragen, zelfgebouwde tafels of alles opbouwden vanaf de vloer. Naar aanleiding van een bezoek aan een beurs op lastechnisch gebied, zijn we ons verder gaan verdiepen in las- en opspantafels. We waren direct overtuigd van het nut en de toegevoegde waarde van deze productgroep. De voordelen van een opspantafel zijn eindeloos. Alles wat je opspant is haaks, tenzij anders gewenst natuurlijk. Daarnaast is de ondergrond altijd vlak en bovendien is de opspantafel een gemakkelijk hulpmiddel om constructies voorafgaand aan het lassen driedimensionaal op te spannen.”

kiremko-opspantafel-siegmund

Samenwerking Laspartners Multiweld

“In 2012 zijn we begonnen met vijf tafels. We hebben toen geïnvesteerd in twee Siegmund opspantafels van 2,40m x 2,40m, twee Siegmund opspantafels van 1,20m x 1,20m en een Siegmund heftafel. Dit was toen nog bij een andere leverancier. Doordat deze partij qua afhandeling van de order niet helemaal aansloot op onze wensen, hebben we besloten om ons verder te oriënteren. Van daaruit kwamen we in contact met Laspartners Multiweld. De ervaringen zijn tot nu toe erg goed. Wat wij erg waarderen in Laspartners Multiweld is de service en nazorg waarvoor zij staan. In 2015 hebben we bij hen nog 12 opspantafels, een heftafel en twee Siegmund toebehorensets gekocht. Twee medewerkers van Laspartners Multiweld zijn deze goederen persoonlijk bij ons komen leveren en hebben deze, met de paklijst bij de hand, uitgepakt en gecontroleerd. Op het moment dat Laspartners Multiweld bij ons de deur uit liep, wisten we dus dat alles klopte.

Maximaal rendement

“Over het algemeen is Nederland een duur land in werkuren. Om hier maximaal rendement uit te halen, maken we slim gebruik van beschikbare hulpstukken. De opspantafels van Siegmund zijn daar een goed voorbeeld van. Met het betrekken van ons nieuwe pand, dat in december 2016 is opgeleverd, hebben we flink aandacht besteed aan een efficiënt routingproces. Platen komen bij ons binnen, worden op maat gesneden, vervolgens worden deze voorbewerkt en gaan ze de productie in. Tot slot gaan de onderdelen door de straalcabine en worden deze gemonteerd. De tafels leveren binnen de gehele productielijn een flinke toegevoegde waarde. Ook hier kunnen we weer refereren aan onze kernwaarden kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. We kiezen voor kwaliteit, daarom kiezen we voor Siegmund. Wij staan voor leveringsbetrouwbaarheid, daarom doen we zaken met Laspartners Multiweld. Een partij die met hun manier van werken volledig binnen die kernwaarde past”.

 siegmund-opspantafel-kiremko

Meer informatie

Wil je meer informatie over opspantafels? Kijk dan eens op onze website www.opspantafel.nl of maak een afspraak met een van onze productspecialisten op het gebied van opspantafels.