Bekijk alle
categorieen
23-03-18

Haarscheuronderzoek met Griffon

De kwaliteit van een werkstuk kan getest worden aan de hand van een non-destructief onderzoek. Het voordeel van een dergelijk onderzoek is dat het object niet verloren gaat. In de lastechnische branche komen zulke onderzoeken vaak voor om bijvoorbeeld haarscheuren te detecteren. 

Een geschikte onderzoeksvorm om haarscheuren te detecteren is penetrant onderzoek. Om dit onderzoek uit te voeren, zijn diverse producten vereist. De haarscheuronderzoekmiddelen van Griffon bieden je een totaalpakket om een penetrant onderzoek uit te voeren.

Griffon heeft drie haarscheuronderzoekmiddelen op de markt gebracht die in combinatie gebruikt worden voor het beste resultaat, namelijk:

  • Primor® - Reinigings- en ontvettingsmiddel
  • Verimor® - Penetrant
  • Devmor® - Ontwikkelaar

 

Primor is een reinigings- en onvettingsmiddel voor metalen. Dit product wordt gebruikt om het te testen oppervlak grondig te reinigen. Vervolgens is Verimor benodigd. Dit is een kleurstof voor het opsporen van materiaalgebreken, zoals bijvoorbeeld hardingsscheuren, poreusiteiten en lasfouten. Het product moet 15 minuten indringen in het oppervlak. Vervolgens dient het product verwijderd te worden met Primor of water. Tot slot dient Devmor aangebracht te worden op het oppervlak in een dun, egaal laagje. Dit trekt de kleurstof van Verimor uit de scheuren wat leidt tot fel gekleurde vlekken tegen de witte achtergrond van de ontwikkelaar zichtbaar, die de positie en vorm van de scheuren aangeven. De ontwikkelaar dient vervolgens verwijderd te worden met de Primor. 

Bij Laspartners Multiweld kun je terecht voor alle Griffon haarscheuronderzoekmiddelen, zodat een compleet en gedegen haarscheuronderzoek uitgevoerd kan worden.

griffon-haarscheuronderzoekmiddelen-primor-verimor-devmor

 

 

Gerelateerde producten

voorraad

Griffon Primor (ontvetter) 300ml Primor (ontvetter) 300ml
€ 7,75

per stuk | Exclusief BTW

MD70.16.33606

voorraad

Griffon Verimor (testinkt) 300ml Verimor (testinkt) 300ml
€ 21,25 € 21,24

per stuk | Exclusief BTW

MD70.16.35602

voorraad

Griffon Devmor (ontwikkelaar) 300ml Devmor (ontwikkelaar) 300ml
€ 13,50 € 13,49

per stuk | Exclusief BTW

MD70.16.35612