Bekijk alle
categorieen
17-11-17

Hoe zorg ik ervoor dat mijn EXTRACTOR laspistool zo lang mogelijk mee gaat?

Laspartners Multiweld BV maakt deel uit van een selecte groep dealers die de EXTRACTOR, de nieuwe lastoorts met geïntegreerde lasrookafzuiging, mag aanbieden in de Nederlandse en Belgische markt. Deze lastoorts, ontwikkeld in samenwerking met TNO, neemt meer dan 90% lasrook weg, direct bij de bron. De kwaliteit van de EXTRACTOR is uitstekend maar als de lasser een aantal punten niet goed in acht neemt dan gaat het laspistool ook wel eens stuk. Er zijn een aantal punten waar de lasser rekening mee kan houden, om te voorkomen dat de EXTRACTOR voortijdig kapot gaat.

  • Indien de lasser de Fumator lasrook afzuig unit niet aan zet voor dat de lasser gaat lassen, is de kans zéér groot dat de zwarte kunststof ring bij het gasmondstuk gaat smelten. Hierdoor zit deze muurvast aan het gasmondstuk en gaat er ook niet meer af. Ook bij een te lage afzuig Flow van de Fumator kan het gasmondstuk te heet worden. 
  • Als de keramische gasverdeler stuk is of zelfs niet aanwezig is zullen mogelijke lasspetters (bij lassen in positie) de contacttiphouder kunnen beschadigen doordat er sluiting kan ontstaan. 
  • Een veel voorkomend probleem is de schakelaar van het laspistool. Als deze het niet meer doet komt dit vaak doordat men het pistool te vaak bij het kogel gewricht in de rondte draait waardoor de schakeldraad de stekkertjes van de schakelaar pootjes aftrekt. Indien de schakeldraad ingekort wordt, dient deze wel weer op dezelfde lengte te worden gemaakt om draaiingen bij het (kogel gewricht) van het laspistool op te kunnen vangen. Wij raden altijd aan originele EXTRACTOR onderdelen te gebruiken bij reparaties.
  • Vaak worden, in plaats van orginele EXTRACTOR contacttips, standaard contacttips van bijvoorbeeld een ander merk gebruikt. Het gevolg hiervan is dat er te weinig gasdoorvoer bij het gasmondstuk kan, waardoor er porositeit in de las kan ontstaan. Translas heeft dit probleem echter reeds opgelost, door bij de nieuwe Mini Extractor standaard een contacttip met M-7 schroefdraad te monteren. 

 

Wil je meer informatie over de EXTRACTOR laspistolen, of wil je het gehele assortiment laspistolen bekijken. Bekijk dan de categorie lastoortsen en –pistolen.

Afbeeldingsresultaat voor EXTRACTOR laspistool