Bekijk alle
categorieen
08-01-19

Lastenten bieden bescherming tegen weersinvloeden

Mocht je laswerkzaamheden moeten uitvoeren in de buitenlucht, dan is een lastent ideaal. Lastenten bieden bescherming tegen weersinvloeden en zorgen ervoor dat de omgeving waar het laswerk uitgevoerd wordt, droog en windvrij is. De lastent is licht van gewicht en kan op vrijwel iedere locatie geplaatst worden.

Soorten lastenten

Er zijn diverse soorten lastenten in verschillende maten op de markt verkrijgbaar zoals:

  • Standaard lastenten
  • Hijsbare lastenten
  • Lastenten met lasrookafzuiging

Standaard lastenten

De meest gangbare lastent is het zogenaamde huisjesmodel. De standaard lastent kent verschillende afmetingen, maar de meest voorkomende is het 2x2x2 meter model. Dit model is klein, praktisch en erg handzaam. Het heeft rechte wanden en een puntdak. Het frame van de lastent is gemaakt van gegalvaniseerd staal. De zijkant kent een hoogte van 2 meter en de nok is 2,2 meter hoog. Het frame is snel en eenvoudig op te zetten en te demonteren. Het doek van de lastenten is vervaardigd van brandwerend en vlamvertragend PVC. Voldoet aan Niet Vlam Onderhoudende norm (NVO2) volgens de Franse normering M2. Standaard is het doek wit, maar kan op klantwens ook in andere kleuren en eventueel met logo-opdruk geleverd worden.

Hijsbare lastenten

Hijsbare lastenten zijn vooral handig voor organisaties die actief zijn in de pijpleiding industrie. Bij laswerkzaamheden aan een pijpleiding of buis, is het onhandig en vooral inefficiënt om de lastent telkens op en af te moeten bouwen. Hijsbare lastenten beschikken over hijsogen waarmee de lastent met behulp van bijvoorbeeld een hijskraan eenvouding over de pijpleiding verplaatst kan worden naar het volgende stuk wat gelast moet worden. Naast hijsogen kunnen lastenten voorzien worden van een geleider die de tent over de buist geleid. Ook is het mogelijk om een doek met uitsparingen over het frame te plaatsen waardoor de lastent beter aansluit op de buis.

Lastenten met lasrookafzuiging

Een lastent is een ideaal hulpmiddel om je te beschermen tegen weersomstandigheden. Deze bescherming heeft echter ook een nadeel. Lasrook, en daarmee schadelijke lasdampen, kunnen minder goed worden afgevoerd. Een lastent met lasrookafzuiging biedt uitkomst in deze situatie. Om je werkplek zo veilig mogelijk te houden, zorgt een afzuigmechanisme ervoor dat de lasrook op een eenvoudige en snelle manier de lastent kan verlaten. Op deze manier wordt onnodig risico voorkomen.

Gerelateerde producten

COMBI KORTING

voorraad

Mulax Los zeil tbv lastent model huisje 2x2x2m Los zeil tbv lastent model huisje 2x2x2m
€ 335,00

per stuk | Exclusief BTW

MD70.02.90001
Mulax Los frame tbv lastent model huisje 2x2x2m Los frame tbv lastent model huisje 2x2x2m
€ 231,75

per stuk | Exclusief BTW

MD70.02.90011