Bekijk alle
categorieen
10-08-18

Verolme gekwalificeerd voor lassen van dikwandig Titanium Alloy grade 5

Verolme® Special Equipment BV (Moerdijk) heeft zich onlangs met succes gekwalificeerd voor het lassen van dikwandig Titanium Alloy grade 5 drukvaten. De productiewerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De kwalificatie is gebaseerd op de NEN-EN-ISO 15614-5 en is uitgevoerd onder begeleiding van een NoBo, welke was aangewezen door de opdrachtgever.

Het verwerken van dikwandig Titanium Alloy grade 5 is zeer gecompliceerd. Dit komt vanwege de hoge gevoeligheid voor opname van zuurstof en vocht tijdens het lasproces. Daarnaast is het maatwerk om te kwalificeren, omdat de algemeen geldende normen niet zijn toegespitst op grotere materiaaldiktes.

De lasproeven (en het uiteindelijke laswerk) zijn uitgevoerd onder zeer beheerste en gecontroleerde omstandigheden. De uiteindelijke kwalificatie is het resultaat van goede samenwerking met de eindklant en NoBo.

Met deze mijlpaal voegt Verolme® een belangrijke kwalificatie toe aan haar toch al indrukwekkende lijst van lascapaciteiten. Verolme is onder andere gespecialiseerd in orbitaal lassen, slaklassen van strip 30 tot 60mm breed (speciaal ontwikkeld voor Verolme), MIG lassen en andere speciale lasaanvragen. 

#LASSENISGEWELDIG

Voor dit project heeft Laspartners Multiweld een aantal producten geleverd, waaronder sleepschoenen van het Deense merk Walter Schnorrer. De sleepschoenen zijn gemaakt voor het lassen van reactieve metalen zoals titaan. De toepassing voorkomt oxidatie aan de laszijde. 

De sleepschoen wordt gemonteerd op de TIG-toorts en zorgt voor voldoende naspoeling en koeling hierachter. Ook heeft deze een gasverdeler van sintermetaal en is geschikt voor toepassingen op pijpen met een uiteenlopende diameters.

VEROLME

Verolme® Special Equipment BV is een ervaren specialist op het gebied van drukvaten en warmtewisselaars voor hoge temperaturen en drukken en het verwerken van exotische materialen, zoals de legering Verolme 800H Modified® een eigen zeer zuivere versie van Alloy 800H met een hogere weerstand tegen stress relaxation cracking.

Meer informatie

Wil jij ook meer weten over de diverse backinggasmogelijkheden binnen jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 088-6641777. Kijk ook eens op onze website: www.lpmw.nl. 

 

Tags: Lastechniek