Bekijk alle
categorieen
17-11-17

Welk steunpad kies je bij je fiberschijf?

Het juiste steunpad bij je fiberschijf is van groot belang. Je fiberschijven kunnen nog zo goed zijn, zonder de juiste steunpad zullen ze nooit optimaal presteren. Als de schijf niet aan de verwachtingen voldoet, zijn er een aantal opties. Ten eerste kun je een ander steunpad uitproberen, ook is het mogelijk om een andere korrelgrootte of een ander mineraal uit te proberen. Pads zijn leverbaar in soft, medium, hard en extra hard. Hieronder worden een aantal situaties beschreven, waarbij de schijf niet aan de verwachting voldoet. Ook de oplossing voor de benodigde pad wordt beschreven.

  • De schijf verglaast:

De schijf verglaast en gaat glanzen. Door te weinig druk breken de korrels niet goed uit maar ronden af. De korrels verliezen hierdoor hun scherpte en werking. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een hardere pad of een fijnere korrel. 

  • De schijf verbrandt: 

De schijf verbrandt door te veel druk. Er ontstaat te veel warmteontwikkeling. De oplossing hiervoor is een grotere korrel of een schijf met een mineraal dat meer druk nodig heeft voor een optimale werking. 

Met de juiste pas en genoeg druk kan de korrel goed uitbreken, dit is noodzakelijk voor een snelle werking en lange standtijd. Kijk in de categorie verspanen, om ons assortiment fiberschijven en andere verspanende gereedschappen te bekijken.

Afbeeldingsresultaat voor fiberschijven steunpad

Tags: Lastechniek