Onderpoeder lasapparaten
Onder poeder lassen is een efficiënte en hoogwaardige lastechniek, ideaal voor lange naden en grote structuren. Bij deze methode gebruik je een speciale lasdraad in combinatie met een poeder dat tijdens het lassen beschermt en het lasproces optimaliseert.
De keuze van de lasdraad en het poeder is cruciaal voor een perfect lasresultaat. Afhankelijk van het materiaal, de gewenste lassterkte en het toepassingsgebied kunnen wij je adviseren over de juiste combinatie.
Bekijk ook:
Wil je advies over onder poeder lasapparatuur? Deel je contactgegevens en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Onderpoeder
Onder poeder lassen is een methode die constant en hoogwaardig laswerk aflevert. Deze methode wordt in principe alleen met automatische lasapparatuur uitgevoerd, hoewel er ook handtoortsen bestaan. Om de productiviteit te verhogen kan de apparatuur uitgerust worden voor het lassen met meerdere draden. Door zijn hoge neersmelt is dit proces in de meeste gevallen bedoeld voor het maken van kwalitatief hoogwaardige lange, rechte lassen in de onder-de-hand-positie. De poederlas apparatuur is uitermate geschikt voor het lassen van veelzijdig plaatwerk. Het ontwerp is flexibel zodat de lasdraad goed bij de te lassen onderdelen kan komen. Het onderstel bestaat uit vier wielen die beheerst worden aangedreven, waardoor een constante lassnelheid gerealiseerd wordt. Dankzij mechanische begeleiding en een laserrichter is de richting van de las uitstekend in te stellen. Dit allemaal met behulp van een onder poeder lasapparaat.Voor- en nadelen van onderpoeder lassen
Met het onderpoeder lassen kan met zeer grote stromen gewerkt worden, waardoor er een grote neersmelt mogelijk is en grote lasdiepten mogelijk zijn en de lassnelheid hoog is. Een ander voordeel is dat het lasproces zeer geschikt is voor automatische verwerking, door bijvoorbeeld lasrobots. Naast de voornalen zijn er ook een aantal nadelen van OP-lassen te noemen. Door het gebruik van poeder kan er namelijk maat in enkele posities worden gelast, omdat het poeder tijdens het lassen anders niet blijft liggen. Daarnaast kunnen er scheuren optreden, omdat in dik materiaal zeer veel warmte wordt toegevoegd.