MIG/MAG lasdraad

Laspartners Multiweld heeft een breed assortiment MIG lasdraden en MAG lasdraden. Er zijn verschillende soorten lasdraad: verkoperde lasdraad, gevulde draden en blanke draden. Elke lasdraad heeft zijn eigen andere laseigenschappen. Voor de juiste selectie van de juiste draad is het belangrijk dat de rol lasdraad in de machine past. In 220V machines past vaak alleen een 5 kg. haspel / spoel.

Het kiezen van de juiste MIG/MAG lasdraad

Laspartners Multiweld heeft een breed assortiment MIG / MAG lasdraden. Er zijn verschillende soorten lasdraad: verkoperde lasdraad, gevulde draden en blanke draden. Elke lasdraad heeft zijn eigen eigenschappen. Deze lasdraden zitten op een rol gewikkeld. Hoeveel meter lasdraad zit er op een rol? Dat verschilt, net als het type lasdraad en de geschiktheid voor verschillende machines. Bij Laspartners Multiweld vind je voor iedere lasklus de perfecte lasdraad. 

Wat is MIG MAG lassen?

MIG/MAG lassen is een elektrisch booglasproces, welke werkt met een afsmeltende elektrode. Bij het MIG/MAG lassen wordt een constante spanning gebruikt. Er wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Bij dit lasproces wordt tegenwoordig vaak gebruikt, dit heeft een aantal redenen. Zoals bijvoorbeeld de veelzijdigheid en snelheid van het proces. Tevens is het MIG MAG lassen populair, vanwege de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie. Daarnaast heeft een proces een hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

Voordelen MIG MAG lassen

Het proces is zeer universeel inzetbaar, zowel voor het handlassen als het automatisch lassen. Verder heeft het proces een goede laskwaliteit. De kans op insluitsels is klein bij slepend lassen en is het een relatief goedkoop lasproces. Tenslotte kan het MIG MAG proces in veel posities gebruikt worden.

MIG/MAG lassen (Metal Inert Gas of Metal Active Gas)

MIG- en MAG-lassen zijn twee verschillende lasprocessen, die veel met elkaar overeenkomen. Bij het MIG-lassen wordt het smeltbad beschermd door een inert gas. Bij het MAG-lassen door een active gas. Let bij het kiezen op de juiste spoel grootte. Een 220V machine kan meestal slechts overweg met een 5 kg. haspel. De kleinere machines kunnen een dunnere draad van bv 0,8mm. makkelijker lassen dan een lasdraad van 1,2mm.

Hulp nodig?