Bekijk alle
categorieen

MIG/MAG oplasdraden

Voor het oplassen leveren wij speciale lasdraden om bij het MIG/MAG lassen nieuwe laslagen aan te brengen op metalen objecten. Dit oplassen kan om meerdere redenen gedaan worden. Zo kan het object versleten of beschadigd zijn en moet het hersteld worden. Op deze manier kan het object dus ook verlengd of verstevigd worden. 

Voor het oplassen leveren wij speciale lasdraden om bij het MIG/MAG lassen nieuwe laslagen aan te brengen op metalen objecten. Dit oplassen kan om meerdere redenen gedaan worden. Zo kan het object... meer lezen »
Venster sluiten
MIG/MAG oplasdraden

Voor het oplassen leveren wij speciale lasdraden om bij het MIG/MAG lassen nieuwe laslagen aan te brengen op metalen objecten. Dit oplassen kan om meerdere redenen gedaan worden. Zo kan het object versleten of beschadigd zijn en moet het hersteld worden. Op deze manier kan het object dus ook verlengd of verstevigd worden. 

Voor deze filter zijn geen resultaten gevonden!

voorraad

Italfil hardoplasdraad IT 600 hardoplasdraad IT 600
€ 435,00

| Exclusief BTW | € 526,35 Inclusief BTW

Variant
Oerlikon MIG/MAG lasdraad CARBOFIL A 600 1,2mm rol 15kg MIG/MAG lasdraad CARBOFIL A 600 1,2mm rol 15kg
€ 327,00

per stuk | Exclusief BTW | € 395,67 Inclusief BTW

Variant
Lincoln Electric MIG/MAG lasdraad LNM 420 FM rol MIG/MAG lasdraad LNM 420 FM rol
€ 662,00

per stuk | Exclusief BTW | € 801,02 Inclusief BTW

Variant

voorraad

Lincoln Electric MIG/MAG lasdraad Lincore 40-O rol 11,34kg MIG/MAG lasdraad Lincore 40-O rol 11,34kg
€ 491,00

per stuk | Exclusief BTW | € 594,11 Inclusief BTW

Variant
Lincoln Electric MIG/MAG lasdraad Lincore 60-O rol 11,34kg MIG/MAG lasdraad Lincore 60-O rol 11,34kg
€ 1.226,80

per stuk | Exclusief BTW | € 1.484,43 Inclusief BTW

Variant
 • Voor het oplassen

  Oplassen is een specifiek type lasverbinding en geen specifiek lasproces. Oplassen kan door een lasser met de hand gedaan worden doormiddel van bijvoorbeeld een MIG/MAG lastoestel. Er zijn echter ook specialistische bedrijven die oplastechnieken volledig geautomatiseerd hebben.

  Oplassen is een lastechniek waarbij op metalen objecten nieuwe laslagen worden aangebracht. De laslaag wordt op het metalen basismateriaal aangebracht om verschillende redenen. Zo kan het basismateriaal versleten zijn of beschadigingen hebben. Doormiddel van oplassen kunnen afgesleten delen van het basismateriaal worden opgevuld, verlengd of verstevigd. Deze vorm van reparatie is meestal goedkoper dan nieuwe machineonderdelen aanschaffen. Ook wordt oplassen gebruikt voor het verdikken van assen en andere machineonderdelen die vervolgens verspaand worden tot de juiste maat is bereikt.

  Gebruik oplassen

  Doormiddel van oplassen worden de eigenschappen verbetert van metalen objecten en onderdelen. Hierbij kan gedacht worden aan een beschermlaag tegen erosie of corrosie. Daarnaast kan men doormiddel van oplassen extra dikke laslagen aanbrengen op metaal zodat een harde slijtlaag ontstaat. Deze slijtlaag kan van een slijtvaster materiaal worden gemaakt dan het basismateriaal waar het op wordt gelast. Het oplassen zorgt er namelijk voor dat het metalen object dikker wordt. Hoe dikker het object hoe beter deze bestand is tegen slijtage. Als de laslaag daarnaast ook nog van harder en slijtvaster materiaal wordt gemaakt is het product nog corrosiebestendiger en erosiebestendiger.

  MIG/MAG lassen

  (Metal Inert Gas/ Metal Active Gas) MIG-lassen en MAG-lassen zijn twee verschillende lasprocessen, die veel met elkaar overeenkomen. Bij het MIG-lassen wordt het smeltbad beschermd door een inert gas, bij het MAG-lassen door een active gas. Het toevoegmateriaal is de elektrode. Het beschermgas zit los in een gasfles en wordt automatisch toegevoegd vanuit de toorts. MIG/MAG-lassen is een veelzijdig lasproces, is gekenmerkt door een hoge neersmelt en is goed te automatiseren.

 • Bekeken