Bekijk alle
categorieen

OP gevulde lasdraden

Naast losse zakken laspoeders leveren wij ook met poeder gevulde lasdraden. Deze lasdraden zijn geschikt voor het onderpoederlassen. Wel is er minder poeder aanwezig en is de las dus minder beschermd.

Naast losse zakken laspoeders leveren wij ook met poeder gevulde lasdraden. Deze lasdraden zijn geschikt voor het onderpoederlassen. Wel is er minder poeder aanwezig en is de las dus minder... meer lezen »
Venster sluiten
OP gevulde lasdraden

Naast losse zakken laspoeders leveren wij ook met poeder gevulde lasdraden. Deze lasdraden zijn geschikt voor het onderpoederlassen. Wel is er minder poeder aanwezig en is de las dus minder beschermd.

Voor deze filter zijn geen resultaten gevonden!

voorraad

Lincoln Electric OP lasdraad LNS T55 haspel OP lasdraad LNS T55 haspel
€ 380,00

per stuk | Exclusief BTW | € 459,80 Inclusief BTW

Variant

voorraad

Lincoln Electric OP lasdraad LNS 165 haspel 25kg OP lasdraad LNS 165 haspel 25kg
€ 448,00

per stuk | Exclusief BTW | € 542,08 Inclusief BTW

Variant
Böhler OP lasdraad HL 53 T-MC rol 16kg OP lasdraad HL 53 T-MC rol 16kg
€ 137,00

per stuk | Exclusief BTW | € 165,77 Inclusief BTW

Variant
 • Gebruik

  Onder een gevulde lasdraad verstaan we een holle lasdraad die gevuld is met laspoeder. Het lassen met een gevulde laspoeder is grotendeels hetzelfde als bij het OP-lassen. Bij lassen met gevulde draad is echter veel minder poeder beschikbaar, zodat de las niet van de buitenlucht afgeschermd kan worden door poeder. De bescherming wordt veroorzaakt door de vorming van beschermgas dat tijdens het lassen door de hitte vrijkomt uit het laspoeder.

  Doel gevulde lasdraad

  De gevulde lasdraad bij het onderpoederlassen heeft verschillende doelen. Zo zorgt de gevulde lasdraad voor een betere bescherming in de buitenlucht. Daarnaast wordt het smeltbad gedesoxideerd en zorgt het voor het stabiliseren van de vlamboog. Tenslotte verhoogt de gevulde lasdraad de mechanische eigenschappen.

  Onderpoeder lassen

  Onderpoeder lassen betreft een booglasproces met een continu aangevoerde afsmeltende lasdraad onder een poederdek. Het onderpoederlassen kan hiermee vergeleken worden met het MIG-lassen. Het poeder zorgt dat het smeltbad wordt beschermd tegen de atmosfeer door gesmolten poeder (slak). De vloeibare slak beïnvloedt de chemische samenstelling van het lasmetaal en de laseigenschappen. De functie van het laspoeder is te vergelijken met die van de elektrodebekleding bij het handlassen met elektroden. Het verschil is dat het poeder los gestort wordt terwijl de elektrodebekleding vastgebakken zit om de kernaad, maar beide bepalen de boogstabiliteit, de maximale snelheid en beide zuiveren het smeltbad.

  Voordelen

  In vergelijking met massieve lasdraden is de stroomdichtheid bij gevulde draden hoger. Dit betekent een verhoogde neersmelt in kilogram lasmetaal per uur en dus een grotere productiviteit en daardoor lagere productiekosten.

 • Bekeken