Bekijk alle
categorieen

OP lasdraad ongelegeerd staal

Net als bij hooggelegeerd staal is het bij ongelegeerd staal belangrijk om te kijken naar de kenmerken van het materiaal van het werkstuk. Wij leveren onderpoederlasdraden voor ongelegeerd staal van de beste merken.

Net als bij hooggelegeerd staal is het bij ongelegeerd staal belangrijk om te kijken naar de kenmerken van het materiaal van het werkstuk. Wij leveren onderpoederlasdraden voor ongelegeerd staal... meer lezen »
Venster sluiten
OP lasdraad ongelegeerd staal

Net als bij hooggelegeerd staal is het bij ongelegeerd staal belangrijk om te kijken naar de kenmerken van het materiaal van het werkstuk. Wij leveren onderpoederlasdraden voor ongelegeerd staal van de beste merken.

Voor deze filter zijn geen resultaten gevonden!

voorraad

Lincoln Electric OP lasdraad L-61 (LNS129) VCI rol 25kg OP lasdraad L-61 (LNS129) VCI rol 25kg
€ 242,00

per stuk | Exclusief BTW | € 292,82 Inclusief BTW

Variant
Lincoln Electric OP lasdraad LNS 140A VCI haspel 25kg OP lasdraad LNS 140A VCI haspel 25kg
€ 311,00

| Exclusief BTW | € 376,31 Inclusief BTW

Variant
  • Keuze laspoeder voor ongelegeerd staal

    De keuze van het meest geschikte laspoeder is afhankelijk van een aantal basisgegevens, zoals dunne of dikke plaat, lassen in één of meer lagen, hoelas of stompelas, platen met roestwerende primer of schone plaat, voorgeschreven mechanische eigenschappen. Er worden producten van OP draad en poeder ongelegeerd aangeboden van zowel Lincoln Electric als Oerlikon.De draadkeuze is afhankelijk van het te gebruiken laspoeder en wordt verder bepaald door o.a. de lasnaadvorm, de analyse van het moedermateriaal, de oppervlakteconditie van het te lassen materiaal en de vereiste mechanische eigenschappen.

    De keuze van de juiste draad/poedercombinatie is afhankelijk van de vereiste mechanische eigenschappen. Als het lasmetaal moet voldoen aan voorgeschreven mechanische eigenschappen en/of een bepaalde chemische samenstelling moet vooraf een proeflas worden gemaakt, overeenkomend met de naadvorm en de te volgen procedure.

    Onderpoeder lassen

    Onderpoeder lassen betreft een booglasproces met een continu aangevoerde afsmeltende lasdraad onder een poederdek. Het onderpoederlassen kan hiermee vergeleken worden met het MIG-lassen. Het poeder zorgt dat het smeltbad wordt beschermd tegen de atmosfeer door gesmolten poeder (slak). De vloeibare slak beïnvloedt de chemische samenstelling van het lasmetaal en de laseigenschappen. De functie van het laspoeder is te vergelijken met die van de elektrodebekleding bij het handlassen met elektroden. Het verschil is dat het poeder los gestort wordt terwijl de elektrodebekleding vastgebakken zit om de kernaad, maar beide bepalen de boogstabiliteit, de maximale snelheid en beide zuiveren het smeltbad.

  • Bekeken