Bekijk alle
categorieen

TIG lasdraad op nikkelbasis

De TIG lasstaven op deze pagina zijn gemaakt van nikkelbasis. Deze TIG lasstaven op nikkelbasis worden gebruikt door hun kenmerkende eigenschappen zoals hittevastheid, hoge taaiheid bij lage temperaturen en corrosievastheid. 

De TIG lasstaven op deze pagina zijn gemaakt van nikkelbasis. Deze TIG lasstaven op nikkelbasis worden gebruikt door hun kenmerkende eigenschappen zoals hittevastheid, hoge taaiheid bij lage... meer lezen »
Venster sluiten
TIG lasdraad op nikkelbasis

De TIG lasstaven op deze pagina zijn gemaakt van nikkelbasis. Deze TIG lasstaven op nikkelbasis worden gebruikt door hun kenmerkende eigenschappen zoals hittevastheid, hoge taaiheid bij lage temperaturen en corrosievastheid. 

Voor deze filter zijn geen resultaten gevonden!
Lincoln Electric TIG draad LNT NiCu 70/30 koker TIG draad LNT NiCu 70/30 koker
€ 235,00

koker | Exclusief BTW | € 284,35 Inclusief BTW

Variant

voorraad

Lincoln Electric TIG draad LNT NiCro 60/20 koker T6250 TIG draad LNT NiCro 60/20 koker T6250
€ 497,00

koker | Exclusief BTW | € 601,37 Inclusief BTW

Variant
Böhler TIG draad UTP A 776 lengte 1 meter koker 5kg TIG draad UTP A 776 lengte 1 meter koker 5kg
€ 1.010,00

koker | Exclusief BTW | € 1.222,10 Inclusief BTW

Variant
Böhler TIG draad UTP A 80 Ni lengte 1 meter koker 5kg TIG draad UTP A 80 Ni lengte 1 meter koker 5kg
€ 438,00

koker | Exclusief BTW | € 529,98 Inclusief BTW

Variant

voorraad

Böhler TIG draad UTP A 068 HH lengte 1 meter koker 5kg TIG draad UTP A 068 HH lengte 1 meter koker 5kg
€ 478,00

koker | Exclusief BTW | € 578,38 Inclusief BTW

Variant
Böhler TIG draad UTP A 6222 Mo lengte 1 meter koker 5kg TIG draad UTP A 6222 Mo lengte 1 meter koker 5kg
€ 465,00

koker | Exclusief BTW | € 562,65 Inclusief BTW

Variant
 • Nikkelbasis

  De TIG lasstaven op nikkelbasis worden gebruikt door hun kenmerkende eigenschappen, zoals hittevastheid, hoge taaiheid bij lage temperaturen en corrosievastheid.

  Het lassen van nikkellegeringen

  Het lassen van nikkellegeringen is anders, maar hoeft niet moeilijker te zijn dan het lassen van ongelegeerd staal of roestvaststaal. De lasser moet wel rekening houden met een aantal kenmerkende aspecten van het lassen van nikkellegeringen, die gelden voor alle lasprocessen. Deze kenmerkende aspecten zijn: De lasnaad en omgeving moeten schoon zijn. Het lasmetaal is relatief dikvloeibaar. De inbranding is relatief gering. Tenslotte moeten de juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden om warmscheuren te voorkomen.

  TIG lasstaven op nikkel basis

  Nikkellegeringen kunnen worden onderverdeeld naar in hun belangrijkste legeringselementen. Zo zijn er legeringselementen die volledig in elkaar kunnen oplossen, ook wel solid solution genoemd, en legeringen waarbij de sterkte-eigenschappen worden verkregen door percipitatieharding. Tot de solid solutions behoren onder andere puur nikkel, Ni-Cu legeringen en eenvoudige Fe-Ni-Cr legeringen. Deze worden normaal gesproken gelast in gegloeide conditie. Echter, aangezien de door warmte beïnvloeden zone geen harding veroorzaakt, is het niet nodig om deze legeringen te voorzien van een warmtebehandeling na het lassen. De legeringen die vallen onder de percipitatie hardende legeringen kunnen gevoelig zijn voor scheuren bij warmtebehandeling na het lassen.

  Lasbaarheid van nikkellegeringen

  Nikkellegeringen worden meestal gelast met een gasboogproces. Een veel toegepaste methode is vervolgens het lassen met beklede elektroden. Voor de legeringen die vallen onder 'solid solutions' is het mogelijk om te lassen onder poeder. Daarnaast worden deze legeringen normaal gesproken gelast in gegloeide toestan en de percipitatie hardende legeringen in de oplosgegloeide toestand. Voorverwarmen is meestal niet nodig, tenzij het gevaar bestaat voor het ontstaan van porositeit ten gevolgde van condensatie. Gloeien na het lassen is niet nodig om de corrosieweerstand te verhogen.

 • Bekeken