Lastafels

Lastafels zijn onmisbaar tijdens het lassen. De tafel biedt de mogelijkheid om de lasconstructie in de uiteindelijke vorm op te spannen. Vervolgens kan je constructie lassen. Bekijk de verschillende modellen, bijvoorbeeld voor licht, voor zwaarder en voor zwaar constructiewerk.

Voor onze tafels om op te lassen werken we samen met fabrikant Siegmund. Het is een gerenommeerde fabrikant en leverancier, die bekend staat om zijn degelijke kwaliteit. Bovendien zijn er accessoires beschikbaar voor de tafels uit ons assortiment.

Lastafel of opspantafel?

Een lastafel en een opspantafel zijn hetzelfde. Er is geen verschil tussen de twee benamingen. De tafel om op te lassen gebruik je namelijk om de constructie op te spannen, en vervolgens te lassen. Andere benamingen die soms gebruikt worden zijn vlaktafel of werkbank. 

Soorten lastafels: 16mm, 22mm en 28mm

Uiteraard heb je de keuze uit verschillende soorten lastafels. Bekijk en vergelijk ze online, om daar een goede keuze uit te maken. Van een grote tot kleine lastafel, met of zonder wieltjes of in hoogte verstelbare tafels: ze zijn allemaal verkrijgbaar. De tafels zijn er standaard in drie uitvoeringen, namelijk in 16mm, 22mm en 28mm.

Lastafel 16mm

Een lastafel in 16mm is geschikt voor licht constructiewerk. Het is de meest lichte uitvoering, die natuurlijk beschikbaar is in de afmetingen zoals je die wilt bestellen.

Lastafel 22mm

Een lastafel in 22mm is geschikt voor zwaarder constructiewerk. Het is een gangbare keuze voor veel laswerk, waarbij de constructies niet te zwaar zijn. Tegelijkertijd biedt dit type tafel meer mogelijkheden dan de meest lichte keuze. Uiteraard kun je de tafel qua afmetingen naar wens samenstellen en online bestellen.

Lastafel 28mm

De lastafel in 28mm is geschikt voor zwaar constructiewerk. Het is de meest professionele keuze binnen het aanbod, waarmee je het zware constructiewerk zonder problemen kunt uitvoeren. Opnieuw is het mogelijk om de tafel zelf samen te stellen.

Speciale lastafels

Speciale lastafels maken het lassen makkelijker, bieden extra flexibiliteit en dragen bijvoorbeeld bij aan betere werkomstandigheden. Dus zoek je een lastafel die kan draaien, verrijden en/of verstellen? Ontdek ons assortiment met speciale varianten.

Draaibaar, verrijdbaar en/of verstelbaar

De speciale lastafels zijn bijvoorbeeld draaibaar, verrijdbaar en/of verstelbaar. Op die manier creëren ze extra mogelijkheden of maken ze het werken makkelijker of minder (fysiek) belastend. Bekijk daarnaast eventueel alle lastafels, inclusief de vaste modellen zonder speciale mogelijkheden. En kom je er zelf niet uit? Stel ons je vragen, dan adviseren we graag.

Draaibare lastafel

De draaibare lastafel maakt het makkelijker om grote of complexe stukken te lassen. De tafel laat zich eenvoudig draaien, om er ook vanaf de andere kant aan te kunnen werken. Uiteraard zet je de tafel eenvoudig en betrouwbaar vast om te lassen, zodat je veilig kunt werken.

Verrijdbare lastafel

De verrijdbare lastafel biedt ook de mogelijkheid om de gehele tafel te draaien. Bovendien is het mogelijk om de tafel naar een andere ruimte of naar een ander deel van de ruimte te verplaatsen. Dat creëert extra flexibiliteit.

Verstelbare lastafel

Een verstelbare lastafel laat zich eenvoudig in hoogte verstellen. Dus is een reguliere lastafel eigenlijk te hoog of te laag? Of werken er verschillende mensen aan de tafel, waarvoor je graag de hoogte zou instellen? Dat kan met zo’n type lastafel.

Lastafel kopen

Bekijk en vergelijk online de verschillende lastafels. Of bekijk bijvoorbeeld de speciale modellen en varianten, die draaibaar, verrijdbaar en/of verstelbaar zijn. Op die manier vind je altijd de tafel om te lassen die je zoekt.

Heb je vragen over de lastafels of ben je benieuwd welk model het best past bij het laswerk dat je daarop wilt doen? Neem contact op en stel ons je vragen, dan vertellen we graag meer.

Hulp nodig?