Bekijk alle
categorieen

Plasmatoortsen

De plasmatoortsen hebben een ergonomisch ontwerp en zijn voorzien van slijtende onderdelen naar de laatste ontwikkelingen op plasma-snij gebied. Deze onderdelen hebben een lange levensduur wanneer op de juiste manier wordt gesneden.

De plasmatoortsen hebben een ergonomisch ontwerp en zijn voorzien van slijtende onderdelen naar de laatste ontwikkelingen op plasma-snij gebied. Deze onderdelen hebben een lange levensduur wanneer... meer lezen »
Venster sluiten
Plasmatoortsen

De plasmatoortsen hebben een ergonomisch ontwerp en zijn voorzien van slijtende onderdelen naar de laatste ontwikkelingen op plasma-snij gebied. Deze onderdelen hebben een lange levensduur wanneer op de juiste manier wordt gesneden.

Voor deze filter zijn geen resultaten gevonden!
Hypertherm plasmatoorts T45V assembly 20ft plasmatoorts T45V assembly 20ft
€ 551,00

per stuk | Exclusief BTW | € 666,71 Inclusief BTW

MD48.13.088008
Lincoln Electric plasmatoorts LC105 gasgekoeld 7,5m plasmatoorts LC105 gasgekoeld 7,5m
€ 700,00

per stuk | Exclusief BTW | € 847,00 Inclusief BTW

PTH-101A-CX-7M5A
Hypertherm plasmatoorts PMX 45XP 15m plasmatoorts PMX 45XP 15m
€ 581,00

per stuk | Exclusief BTW | € 703,01 Inclusief BTW

MD48.13.088165
 • Plasmasnijden

  Een plasmatoorts wordt gebruikt voor het plasmasnijden, dit is een smeltsnijtechniek om verschillende metalen te snijden. Het gas wordt door middel van de plasmatoorts door de kleine opening naar buiten gedreven. Hierbij komt het gas in contact met elektriciteit, waardoor er geïsoleerd gas ontstaat. Dit geïsoleerde gas wordt ook wel plasma genoemd. De plasmatoorts beschikt over een negatief geladen elektrode en het materiaal waarmee gewerkt wordt bevat een positief geladen elektrode. Hiertussen ontstaat een stroomkring. De elektrische boog is erg smal en stabiel. Dit, samen met de hoge energiedichtheid zorgt ervoor dat de temperaturen erg hoog kunnen oplopen, tot wel 25.000 graden Celsius. Door de hoge temperatuur smelt het metaal weg. Er ontstaat bij deze smeltsnijtechniek een nauwkeurig snede en er kan, doordat er geen verbranding ontstaat, gewerkt worden met zowel laag- als hooggelegeerde staalsoorten.

  Plasmatoortsen

  De plasma snijtoorts werkt als een houder voor snijdelen. De snijdelen zijn nozzle en elektrode. Er wordt bij de conventionele methode van het plasmasnijden alleen gebruik gemaakt van snijtoortsen waarbij de boog door middel van een gekoeld snijmondstuk wordt ingesnoerd. Als het werkstuk zich onder water bevindt kan er het beste gewerkt worden met een plasma snijtoorts, die zorgt voor een secundaire gasstroom of waterinjectie.

  Het assortiment plasmatoortsen

  Bij Laspartners Multiweld vind je een ruim assortiment plasmatoortsen. Voor ieder plasmasnijproces is er de geschikte toorts verkrijgbaar. Bestel de geschikte plasmatoorts gemakkelijk en snel hier online! Zijn er verder nog vragen of onduidelijkheden? Neem dan gerust contact op met de klantenservice, zij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

 • Bekeken