Lastoortsen en laspistolen

Tijdens het lassen is een lastoorts of een laspistool een onmisbaar element. Bij Laspartners Multiweld verkopen we diverse lastoortsen en laspistolen welke geschikt zijn voor verschillende typen lasmachines.

Verschil lastoorts en laspistool

In de praktijk worden deze begrippen nog wel eens door elkaar gehaald. Het verschil is echter dat een laspistool gebruikt wordt voor het MIG/MAG-lassen en lastoortsen gebruikt worden voor TIG-lassen. Een gemakkelijk ezelsbruggetje om dit te onthouden is dat de begrippen TIG en toorts allebei met de letter T beginnen.

Soorten lastoortsen en laspistolen

Binnen het aanbod van lastoortsen en laspistolen is er een ruime keuze aan producten. Zo zijn er naast reguliere MIG-laspistolen ook MIG-pistolen met rookafzuiging. Hiermee pak je lasrook direct bij de bron aan. De TIG-toortsen zijn er ook in diverse varianten. Zo hebben wij ook een ruim aanbod aan lastoortsonderdelen. Denk bij lastoortsonderdelen bijvoorbeeld aan keramische gasmondstukken, gasmondstukken conisch, gasmondstukken cilindrisch, toortsdoppen en meer!

Belang van een lastoorts

De lastoorts is tijdens het lassen een onmisbaar element. Een laspistool is een mechanisch onderdeel dat de open vlam met brandstof en zuurstof combineert om zo een staalconstructie te kunnen bewerken. De toorts maakt het creëren van een strakke las mogelijk. Een goede lastoorts moet veilig, hittebestendig en ergonomisch zijn. Er zijn veel verschillende soorten lastoortsen van verschillende merken verkrijgbaar. Bij Laspartners Multiweld koop je diverse kwalitatieve hoogstaande laspistolen van onder andere Binzel, CK en Extractor. De toortsen zijn verkrijgbaar met diverse machineaansluitingen en slangenpakketten zijn leverbaar in diverse lengtes.


Hulp nodig?