5 Min Steel putty SF 500g

Artikelnummer: MUL10241
Hoeveelheid Prijs per eenheid
Vanaf 1 Tot 9
62,50
Vanaf 9 Tot 99
51,00
Van 100
36,50

Morgen verzonden

Na uitharding gemakkelijk machinaal te bewerken.
Geschikt voor minder ideale oppervlakte voorbereidingen
Kan worden gebruikt voor noodreparaties aan onder andere versleten oppervlakken
Productinformatie "5 Min Steel putty SF 500g"

Over de Mulax 5 Min Steel Putty SF

De Mulax 5 Min Steel Putty SF is een oplosmidelvrije epoxy reparatievloeistof die snel uithardt en bestaat uit twee componenten. Dit product is geschikt voor noodreparaties of een deel van gepland onderhoud aan de apparatuur, zoals beschadigde flenzen en lekkende tanknaden. De Steel Putty wordt vaak gebruikt als eerste laag in combinatie met een glastape om snel noodreparaties uit te voeren om deze daarna met een Mulax Plastic Steel A af te werken. Het materiaal kan worden gebruikt voor noodreparaties aan versleten oppervlakken, het aanleggen van een antislip-systeem voor metalen oppervlakken en het afdichten van lekkende transformatoren.

Wat is een metaal gevulde epoxy en waar wordt het voor gebruikt?

Metaal gevulde epoxies zijn polymeren, die geproduceerd worden als vloeistof en overgaan in vaste vorm door een chemische reactie. Een op epoxy gebaseerde polymeer is mechanisch zeer sterk, (Epoxy heeft een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan die van beton) bestand tegen chemicaliën (in de vaste vorm) en heeft een zeer groot hechtingsvermogen gedurende de overgang van vloeistof naar vaste stof. Deze eigenschappen, in combinatie met de variëteit aan basisstoffen waaruit een epoxy kan worden samengesteld maakt dit product zeer veelzijdig. Zoals de naam aangeeft zijn de Mulax metaal gevulde epoxy systemen met metaaldelen verreikt om in verschillende metalen omgevingen ingezet te kunnen worden.

Epoxy systemen combineren twee essentiële componenten; een hars en een harder.

De hars component is het “epoxy” gedeelte. De harder is het gedeelte dat daar chemisch mee reageert (gebruikelijk een “amine”). Epoxyhars is meestal lichtgekleurd, bijna helder en praktisch reukloos. Harders zijn vaak donker van kleur en hebben een kenmerkende “amoniak-achtige” geur. Wanneer de 2 componenten worden samengebracht en grondig gemengd zullen zij chemisch reageren en onomkeerbaar een verbinding aangaan (crosslinken). Na de volledige reactie ontstaat een stijf plastic polymeer materiaal. Deze polymeer wordt “thermoset” plastic genoemd, omdat deze na uitharding onomkeerbaar stijf blijft en relatief door hitte niet verandert. 

Omdat de chemische samenstelling van epoxies zo gevarieerd is kunnen chemici epoxies ontwikkelen voor een breed spectrum specifieke taken. Sommige epoxies, die worden gebruikt als coating, zijn voorzien van oplosmiddelen, maar de meerderheid  epoxies voor structurele toepassingen zijn oplosmiddelvrij en dit zijn de types die meer zorg in het gebruik behoeven. Deze worden hier uitgelicht.

Waar wordt epoxy voor gebruikt?

Epoxyharsen vormen een groep polymeren met een belangrijke toepassing in coatings. Het is een tweecomponentenlijm en wordt voor vele toepassingen gebruikt, zowel industrieel (vloercoatings, vliegtuigen, auto-onderdelen, boten), huishoudelijk als in de vliegtuigbouw. Hij kan aangebracht worden als afdeklaag (coating), maar ook in combinatie met glasvezels. Epoxylijm wordt ook veel toegepast als reparatielijm, waarbij dan een vaste stof als vulstof wordt gebruikt ( “vloeibaar staal” of “vloeibaar hout”).

De Mulax producten zijn geschikt voor allerlei toepassingen of het nu gaat om tijdelijke reparaties.

De hars en harder worden normaal gesproken geleverd als twee (vloei)stoffen in separate verpakkingen. Om de reactie op gang te brengen moeten deze componenten niet alleen in de exacte verhouding worden gecombineerd (mengverhouding) maar moeten ook de moleculen met elkaar in contact worden gebracht door zorgvuldig mengen. Dit zorgt dat de reactie wordt gestart en de uitharding zich kan voltrekken. 

 

Toepassingsgebieden van de Mulax 5 Min Steel Putty SF:

  • Geschikt voor gebruik op een groot aantal metalen oppervlakken.
  • Ook geschikt voor minder ideale oppervlakte voorbereidingen en oppervlakken die zijn verontreinigd met olie / smeermiddelen met een lage viscositeit.

Voordelen van de Mulax 5 Min Steel Putty SF:

  • Het is na uitharding gemakkelijk machinaal te bewerken.
  • Geschikt voor minder ideale oppervlakte voorbereidingen.
  • Kan worden gebruikt voor noodreparaties aan onder andere versleten oppervlakken.

Toepassingsinformatie

De Mulax 5 Min Steel Putty SF heeft een 1:1 mengverhouding per volume, een gebruiksduur van 5 minuten bij 20 graden Celsius, is handdroog na 25 minuten bij 20 graden Celsius en zal zijn uitgehard na 45 minuten bij 20 graden Celsius. Gebruik voor het aanbrengen van de putty een spatel of applicator.

Specificaties
Overige specificaties
Inhoud: 500 gram
Beoordelingen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel je ervaringen met andere klanten.


Bekijk ook

Bekijk ook

Plastic Steel 5 Minute Putty SF / SF 500g
DEV10241 |
Metaalgevulde epox
Geschikt voor snelle reparaties
Snelhardend
86,50 per stuk

Morgen verzonden

Aanbevolen

Aanbevolen

Plastic Steel A
MUL10112 |
Verwerkingstijd: 21 min
Temperatuurbestendigheid: 121°C
Houdbaarheidsdatum: 3 jaar
Van 27,00 per stuk

Morgen verzonden

Plastic Steel liquid B 500g
MUL10211 |
Heeft een lage viscoliteit, waardoor het geschikt is voor het nivelleren van ongelijke vlakken en het uitlijnen van machines of constructies
Temperatuurbestendigheid: 121 °C
Treksterkte:19,3 N/mm²
Van 29,50 per stuk

Morgen verzonden

Hulp nodig?