Stainless Steel putty ST 500g

Artikelnummer: MUL10271
Hoeveelheid Prijs per eenheid
Vanaf 1 Tot 9
48,00
Vanaf 9 Tot 99
40,00
Van 100
29,50

Levertijd 1-2 weken

Hardt uit bij kamertemperatuur en kan machinaal bewerkt worden.
Temperatuur bestendigheid: 121°C
Houdbaarheidsdatum: 3 jaar
Productinformatie "Stainless Steel putty ST 500g"

Over de Mulax STAINLESS STEEL PUTTY ST

De Mulax STAINLESS STEEL PUTTY is een oplosmiddelvrije epoxy voor metaalreparaties met twee componenten. Het product wordt gebruikt voor roestvrij patchen en opbouwen. Het roestvrijstaal gevulde epoxyplamuur is geschikt voor het patchen, repareren en opnieuw opbouwen van roestvrijstaal en non-ferro-apparatuur. Zodra het is uitgehard, is het gemakkelijk bewerkbaar.

Wat is een metaal gevulde epoxy en waar wordt het voor gebruikt?

Metaal gevulde epoxies zijn polymeren, die geproduceerd worden als vloeistof en overgaan in vaste vorm door een chemische reactie. Een op epoxy gebaseerde polymeer is mechanisch zeer sterk, (Epoxy heeft een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan die van beton) bestand tegen chemicaliën (in de vaste vorm) en heeft een zeer groot hechtingsvermogen gedurende de overgang van vloeistof naar vaste stof. Deze eigenschappen, in combinatie met de variëteit aan basisstoffen waaruit een epoxy kan worden samengesteld maakt dit product zeer veelzijdig. Zoals de naam aangeeft zijn de Mulax metaal gevulde epoxy systemen met metaaldelen verreikt om in verschillende metalen omgevingen ingezet te kunnen worden.

Epoxy systemen combineren twee essentiële componenten; een hars en een harder.

De hars component is het “epoxy” gedeelte. De harder is het gedeelte dat daar chemisch mee reageert (gebruikelijk een “amine”). Epoxyhars is meestal lichtgekleurd, bijna helder en praktisch reukloos. Harders zijn vaak donker van kleur en hebben een kenmerkende “amoniak-achtige” geur. Wanneer de 2 componenten worden samengebracht en grondig gemengd zullen zij chemisch reageren en onomkeerbaar een verbinding aangaan (crosslinken). Na de volledige reactie ontstaat een stijf plastic polymeer materiaal. Deze polymeer wordt “thermoset” plastic genoemd, omdat deze na uitharding onomkeerbaar stijf blijft en relatief door hitte niet verandert. 

Omdat de chemische samenstelling van epoxies zo gevarieerd is kunnen chemici epoxies ontwikkelen voor een breed spectrum specifieke taken. Sommige epoxies, die worden gebruikt als coating, zijn voorzien van oplosmiddelen, maar de meerderheid  epoxies voor structurele toepassingen zijn oplosmiddelvrij en dit zijn de types die meer zorg in het gebruik behoeven. Deze worden hier uitgelicht.

Waar wordt epoxy voor gebruikt?

Epoxyharsen vormen een groep polymeren met een belangrijke toepassing in coatings. Het is een tweecomponentenlijm en wordt voor vele toepassingen gebruikt, zowel industrieel (vloercoatings, vliegtuigen, auto-onderdelen, boten), huishoudelijk als in de vliegtuigbouw. Hij kan aangebracht worden als afdeklaag (coating), maar ook in combinatie met glasvezels. Epoxylijm wordt ook veel toegepast als reparatielijm, waarbij dan een vaste stof als vulstof wordt gebruikt ( “vloeibaar staal” of “vloeibaar hout”).

De Mulax producten zijn geschikt voor allerlei toepassingen of het nu gaat om tijdelijke reparaties.

De hars en harder worden normaal gesproken geleverd als twee (vloei)stoffen in separate verpakkingen. Om de reactie op gang te brengen moeten deze componenten niet alleen in de exacte verhouding worden gecombineerd (mengverhouding) maar moeten ook de moleculen met elkaar in contact worden gebracht door zorgvuldig mengen. Dit zorgt dat de reactie wordt gestart en de uitharding zich kan voltrekken. 

Voordelen van de STAINLESS STEEL PUTTY ST:

  • Hardt uit bij kamertemperatuur en kan machinaal bewerkt worden.
  • Snel duurzame reparaties.
  • Heeft een FDA goedkeuring voor de voedingsmiddelenindustrie en chemische industrie.

Toepassingsgebieden:

  • Roestvrij patchen en opbouwen.
  • Hecht op andere materialen en beton.
  • Snel duurzame reparaties op gietstukken, bussen en assen.
  • Noodreparaties aan versleten oppervlakken en pasta’s.
  • Voedingsmiddelenindustrie en chemische industrie (FDA goedkeuring).
  • Hecht op ferro en non-ferro metalen en beton.

 

Toepassingsinformatie:

De Mulax STAINLESS STEEL PUTTY ST heeft een mengverhouding van 3:1 per volume, een gebruiksduur van 25 minuten bij 20 graden Celsius, is handdroog na 1 uur bij 20 graden Celsius en is bewerkbaar na 2 uur bij 20 graden Celsius. Dit product kan worden aangebracht met een spatel of applicator.

Specificaties
Overige specificaties
Inhoud: 500 gram
Beoordelingen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel je ervaringen met andere klanten.


Bekijk ook

Bekijk ook

Stainless Steel Putty ST / ST 500g
DEV10271 |
Ideaal voor beschermen van pomphuizen en flenzen
Geschikt voor reparaties met een hoge slijtvastheid
Voor het herstellen en beschermen van raakvlakken
120,00 per stuk

Levertijd 1-2 weken

Aanbevolen

Aanbevolen

Flexane 80L
DEV15800 |
Eenvoudig te mengen
Twee componenten
Beschermt tegen inslag, schokken, slijtage en corrosie
91,00 per stuk

Levertijd 1-2 weken

Hulp nodig?