Nieuw: Rapid-X proces

Rapid X proces LARGEBN jpg
De nieuwste Lincoln Electric ontwikkeling, het Rapid-XTM proces, werkt met een kortere booglengte, waardoor een beduidend hogere lassnelheid behaald kan worden, terwijl de warmte-inbreng evenredig daalt.

De neersmeltsnelheid van een MIG/MAG-proces, en daarmee de productiviteit, kan worden verhoogd door de draadaanvoersnelheid te verhogen. Een hogere draadaanvoersnelheid gaat vaak gepaard met een hogere warmte-inbreng en dit kan een ongunstige invloed hebben op de mechanische eigenschappen van het lasmetaal en basismateriaal. Lincoln Electric heeft een nieuw MIG/MAG-proces ontwikkeld waarmee met hogere draadaanvoersnelheid gelast kan worden zonder de nadelige effecten.

Effecten van het Rapid-XTM proces

De aanzienlijk lagere boogenergie van Rapid-X resulteert in een smallere warmte beïnvloede zone, wat duidelijk herkenbaar is aan de doorlassingszijde. Dit heeft een positief effect op de corrosieweerstand van de lasverbinding, vooral bij roestvaste staalsoorten.

Rapid-XTM proces

Rapid-X is een pulslasproces dat werkt met een kortere lasboog ten opzichte van een standaard MIG/MAG-proces met gevulde draad en een MIG/MAG-proces. Rapid-X maakt gebruik van de STT-module om het bevochtigingsgedrag van het smeltbad bij een lagere lasstroom te bevorderen en spatvrije lassen te realiseren. De piekstroom bij Rapid-X wordt nauwelijks gecontroleerd om voldoende energie aan de boog leveren om ook bij zeer hoge voortloopsnelheden een uitstekende aanvloeiing en diepe inbranding te verzorgen.
Hulp nodig?