.emotion--show-listing { display: none !important; }
Ons nieuwe magazine is uit! In deze nieuwste editie vind je de nieuwste ontwikkelingen op lastechnisch gebied, maar ook ontwikkelingen die spelen binnen Laspartners Multiweld, zoals het recent geopende De Groot LPMW Lasinstituut in samenwerking met De Groot Lastechniek. Daarnaast vind je hierin verschillende interviews met organisaties en bedrijven, als Herman Braun en TU Delft, hoe Laspartners Multiweld een bijdrage levert in diverse (productie)processen.
Steeds meer bedrijven en werknemers zien de noodzaak van veilig en schoon werken. Een schonere en veilige werkomgeving draagt bij aan werkplezier en productiviteit. Bovendien is er steeds meer bekend over de schadelijkheid van stoffen die vrijkomen bij het verwerken van metaal.
Per 1 september 2017 zal Dijkstra Lastechniek, gevestigd te Peize in Drenthe, zijn aandelen overdragen aan Laspartners Multiweld. Dijkstra Lastechniek staat al jaren bekend als de partner voor lastechnische producten in het noorden van Nederland.
Vanaf heden slaan De Groot Lasopleidingen en het LPMW Lasinstituut, de opleidings- en certificeringstak van Laspartners Multiweld, de handen ineen en zullen gezamenlijk verder opereren vanuit een joint venture op het gebied van lasopleidingen en certificeringen.
Een snelgroeiend bedrijf en tevens klant van Laspartners Multiweld is The Stainless Solutions Group in Giessen. Onlangs hebben zij een machine aangeschaft voor het automatiseren van een lasproces. Laspartners Multiweld gaat in gesprek met Hans van Rangelrooij (foto), Business Development Manager en Enrico Klop, eigenaar en oprichter van The Stainless Solutions Group.
Op de werkvloer kunnen zich diverse gezondheids- en veiligheidsrisico’s voordoen. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om deze te voorkomen, te reduceren of te elimineren. Deze risico’s kunnen het beste bij de bron aangepakt worden. In geval van verspreiding van stofemissie bij metaalbewerking, heeft het type schuurschijf daarbij een significante invloed.
Ben je opzoek naar een laspistool met meer gebruikscomfort en unieke eigenschappen die het MIG/MAG lasproces nog efficiënter maakt? Dan is de MB EVO PRO wellicht wat je zoekt. In dit artikel lees je alles over deze nieuwste ontwikkeling van het merk Abicor Binzel.
Het gebruik van SuperDuplex neemt toe in industriesegmenten zoals olie & gas, offshore, papier, voedingsmiddelen, waterbehandelings- en ontziltingsinstallaties. Daarnaast ook in de tankbouw voor opslag van olie en chemicaliën, chemische industrie en rookgasbehandelingsystemen in de
energiecentrales.
De voordelen van het plasmasnijden, ten opzichte van het autogeen snijden, zijn zeer uiteenlopend. Snijden met plasma is namelijk veiliger, goedkoper en plasmasnijden heeft bovendien een zeer breed toepassingsgebied.
Als totaalleverancier op het lastechnische vlak streeft Laspartners Multiweld niet alleen naar de levering van de beste producten, maar ook naar de beste service. Want producten kan men tegenwoordig overal krijgen, de service zorgt voor een onderscheidend karakter.
Slecht nieuws en goed nieuws liggen in de lastechniek dicht bij elkaar. ‘Zo’n mooie techniek, zo’n prachtig vak, laten we er trots op zijn’, klonk het bij de opening van het NILBIL Lassymposium 2016 in Gorinchem. In het programma-onderdeel ‘Arbeidsomstandigheden’ viel de lasrook echter bijna te ruiken.
In de laatste actiefolder van dit jaar blikt Siegmund terug. In 2016 heeft zij haar belangrijkste doel behaald, het nitreren van nagenoeg alle aanslagen en winkelhaken. De producten die Siegmund aanbiedt in de toebehorensets bevatten nu vrijwel allemaal genitreerde gereedschappen en onderdelen. Hierdoor zijn ze nog beter beschermd tegen roest, krassen en lasspetters.
1 Van 6
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties