.emotion--show-listing { display: none !important; }

Hoge opkomst themabijeenkomst onder poeder lassen

De geschiedenis van het onder poeder lasproces gaat terug tot de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen werden de eerste proeven uitgevoerd waarbij men laste onder een hoop poeder met een massieve staaf koolstofstaal. Het onderpoeder lassen was geboren!

In de loop der jaren is dit lasproces verder ontwikkeld en verfijnd. In samenwerking met Lincoln Electric heeft Laspartners Multiweld daarom op 25 juni 2015 een themabijeenkomst onder poeder lassen georganiseerd. Middels deze themabijeenkomst is de kennis van de deelnemers op het gebied van onder poeder lassen bijgespijkerd

De deelnemers, die in grote getale waren gekomen, werden hartelijk ontvangen bij de fabriek van Lincoln Electric in Nijmegen. Op de agenda stonden diverse presentaties en demonstraties:

  • Presentatie Optimaliseren van neersmeltsnelheid bij het onder poeder lassen (Harm Meelker, Lincoln Electric en Arjen Engelen, Laspartners Multiweld)
  • Demonstratie en vergelijking van neersmeltsnelheden van massieve draden, gevulde draden en twin lassen (Leo Karper, Lincoln Electric) 
  • Presentatie Draad/poeder combinaties bij onder poeder lassen (Peter van Erk, Lincoln Electric) 


Na het programma was er de mogelijkheid om een rondleiding te maken door de fabriek van Lincoln Electric. Ook hier is door deelnemers erg enthousiast aan deelgenomen.

image-nieuws-hoge-opkomst-themabijeenkomst-onder-poeder-lassen-4

image-nieuws-hoge-opkomst-themabijeenkomst-onder-poeder-lassen-3

image-nieuws-hoge-opkomst-themabijeenkomst-onder-poeder-lassen-2

image-nieuws-hoge-opkomst-themabijeenkomst-onder-poeder-lassen-1

image-nieuws-hoge-opkomst-themabijeenkomst-onder-poeder-lassen

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties