Bekijk alle
categorieen
04-07-19

Kemppi MasterTig: Meester in lassen

kemmpi_mastertig_websitebG9cDz7gkd81s

 

Kemppi MasterTig: Meester in lassen

 

Met het oog op de professionele lasser is de nieuwe Kemppi MasterTig heer en meester in laskwaliteit, bruikbaarheid en energiezuinigheid. MasterTig is zo gemaakt dat deze gemoduleerd opgebouwd kan worden om aan elke specifieke en individuele behoefte van de lasser te voldoen. Zo zijn er diverse vermogensvarianten van de MasterTig, een alternatieve gebruikersinterface, afstandsbedieningsopties, transportunits en verschillende toortsen.

voordelen

Weld Assist

Dankzij het geïntrigeerde Weld Assist systeem kan op een eenvoudige manier de beste parameters worden ingesteld voor het lasproces. Op het scherm kun je het materiaal, de dikte, het soort lasnaad en de positie selecteren, waarna Weld Assist de beste variabelen instelt om de lasser nauwkeuriger en productiever te laten werken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de configuratie tot wel 60% sneller verloopt dan met andere configuratieprogramma’s.


Het systeem geeft buiten de automatische configuraties ook aanbevelingen voor de keuze van toevoegdraad, elektrodematen, gasstroom, het groeftype en de verloopsnelheid. Zo heb je voor ieder lasproces altijd de juiste tools!


Dubbelpuls

MasterTig maakt gebruik van een dubbelpulsfunctie, die ervoor zorgt dat de voorloopsnelheid in DC-toepassingen wordt versneld. Een bijkomend voordeel is dat de warmte inbreng met 20% wordt verlaagd, waardoor de lasser sneller kan lassen en de kans op vervorming van het materiaal wordt verkleind.


Automatische koeling

De koeling wordt geregeld door een automatisch gas -en waterkoelsysteem, waardoor een optimale, automatische temperatuurregeling wordt gecreëerd. De koelventilatoren passen zich -afhankelijk van het lasstroomniveau en de duur- automatisch aan, waarbij de draaitijd van de motor wordt aangepast, variërend tussen de 15 seconden en 4 minuten. Dit verlaagt niet alleen het energieverbruik, maar ook het geluidsniveau. 


MicroTack

Het geïntrigeerde MicroTack systeem voorziet de MasterTig van een snelle en nauwkeurige hechtlasfunctie voor ACTIG en DC-lassen. Het systeem is uitermate geschikt voor meervoudig en herhaaldelijk hechtlassen, vooral in processen waarin een dunne plaat wordt gelast, waarbij consistentie en precisie noodzakelijk zijn.

Kemppi-MasterTig-with-cooler-MTP23X-MTP33X-MTP35X-with-Flexlite

 

iTEC

iTEC is een nauwkeurig onstekingstechnologie voor het maken van betrouwbare boogstarts. Zo kan de vonkkracht ingesteld worden, wat bij uitstek geschikt is bij lange toortsverlengingen voor lassen in het veld, voor precieze toepassingen met lage stroomsterkten of wanneer met dun materiaal gewerkt wordt.

 

Optima AC

Optima Ac is een aangepaste AC TIG-golfvorm die traditionele sinus en blokgolven met elkaar combineert, wat leidt tot een betere kwaliteit van de las. Als bijkomend voordeel wordt het geluidsniveau bij AC Tig-lassen ook verlaagd.

 

MasterTig lasklok

De lasklok is uitstekend geschikt voor lascyclusmetingen en lastaakgegevensrecords. De klok is makkelijk in gebruik en kan eenvoudig worden gereset, zodat de lastijden geregistreerd kunnen worden. Vervolgens kan een vergelijking worden gemaakt met de lastijden van andere werkzaamheden.

 

Geheugenkanalen en beeldscherm

Met het TFT-kleurenscherm van het MTP35X bedieningspaneel bestaat de mogelijkheid om per proces de beste parameters of WPS-waarden op te slaan. Dit gebeurt aan de hand van 99 geheugenkanalen die gekopieerd, verwijderd en bijgewerkt kunnen worden om zo de meest ideale setting te creëren, toegespitst op jou lasproces. Het MTP35X bedieningspaneel biedt zelfs de mogelijkheid tot personaliseren, om zo je favoriete afbeelding als screensaver in te stellen. Buiten het TFT-kleurenscherm kan ook gekozen worden voor een traditioneel bedieningspaneel met aanraakknoppen.

 

Modulair Systeem

MasterTig ziet er buiten zijn functionele eigenschappen ook nog eens stijlvol en robuust uit. Het systeem is zo ontworpen dat het tegen een stootje kan en dus is opgewassen tegen normaal alledaags gebruik. MasterTig is licht van gewicht en compact van formaat. De buitenkant is gemaakt van stevig spuitgegoten kunststof met een geïntrigeerde, stoot-beschermende constructie.

 kemppi_iconsVUyKYSb5mt83w