Bekijk alle
categorieen

Klantverhaal: “Investeren leidt tot nieuwe kansen”

Een snelgroeiend bedrijf en tevens klant van Laspartners Multiweld is The Stainless Solutions Group in Giessen. Onlangs hebben zij een machine aangeschaft voor het automatiseren van een lasproces. Laspartners Multiweld gaat in gesprek met Hans van Rangelrooij (foto), Business Development Manager en Enrico Klop, eigenaar en oprichter van The Stainless Solutions Group.

investeren-leidt-tot-nieuwe-kansen

Ruim negen jaar geleden begon de samenwerking tussen Laspartners Multiweld en The Stainless Solutions Group. Na de oprichting van zijn bedrijf in 2007, zocht oprichter en eigenaar Enrico Klop contact met één van onze medewerkers. De aanschaf van een las- en opspantafel van Siegmund was hierbij de bouwsteen voor een inmiddels langdurige samenwerking.

Groei

Inmiddels is de organisatie flink gegroeid. Waar Enrico ooit begon als zelfstandig lasser in een boerenschuur van slechts 100m2, staat hij nu aan het roer van een goedlopend bedrijf met ruim 15 man personeel in een pand van maar liefst 1800m2. Echter is de top nog niet bereikt, als we kijken naar de groei. “In de tweede helft van 2016 zal The Stainless Solutions Group nog verder uitbreiden. Door een overname van het bedrijfspand naast het bestaande pand, zullen wij in plaats van 1800m2 maar liefst 2400m2 tot onze beschikking hebben” aldus Hans, Business Development Manager.

Ontzorgen door een uniek totaalconcept

Dit succes dankt The Stainless Solution Group aan het unieke concept dat zij aanbieden. Hans: “De klant ontzorgen is een van onze speerpunten. Dit doen wij door het bieden van een totaalconcept, waarbij wij diverse specialiteiten onder één dak hebben.

Onder de naam The Stainless Solutions Group vallen vier divisies: Unlimited Stainless, Hygienic Surface Treatments, Perfect Finishing en Customized Advisors. Negen jaar geleden zijn wij opgericht onder de naam Unlimited Stainless. Dit bedrijf was gespecialiseerd in het lassen van hoogwaardige roestvaststaal producten. Ongeveer vier jaar geleden kwam de behoefte om de klant, naast hoogwaardig laswerk, nog een extra service te bieden. Dit heeft geleid tot het begin van het tweede bedrijf Hygienic Surface Treatments. Begin 2015 was het moment om deze twee bedrijven samen te voegen, om elkaar te versterken en om als organisatie professioneler verder te gaan. Hieraan werden ook de twee andere divisies toegevoegd.

Iedere divisie heeft zijn eigen kernactiviteit. Zo staat Unlimited Stainless voor de productie van hoogwaardige roestvaststalen producten. Vervolgens wordt dit product afgewerkt onder Perfect Finishing. Met het oog op de verdere nabehandeling of de eisen van de klant wordt het gewenste afwerkingsniveau verkregen door middel van slijpen, schuren, finishen en dergelijke. Het werkstuk wordt vervolgens behandeld met het SUBLIMOTIONProcess® bij Hygienic Surface Treatments. Een unieke suspensie die staat voor een optimale oppervlaktetopografie, lage oppervlakteruwheid (maximaal 0,6 Ra), optimale corrosiebestendigheid en hydrofobe eigenschappen. Tot slot staat Customized Advisors voor het juiste advies op maat en borging van de kwaliteit, binnen het gehele traject. Zoals gezegd vervullen wij op dit gebied dus iedere behoefte van de klant.”

Qua bedrijfsvoering handelt The Stainless Solutions Group volgens vijf kernwaarden:
• Open
• Transparant
• Kwaliteit
• Flexibiliteit
• Milieuvriendelijk

“Openheid en transparantie garanderen wij door (de gewoonte om) alle parameters te meten en te zorgen voor meetrapporten. Kwaliteit leveren wij door de juiste kennis en kunde in huis te halen en door eigen personeel op te leiden. Flexibiliteit komt terug in de eigenschap om te allen tijde te voldoen aan de vraag van de klant. Tot slot vindt The Stainless Solution Group het belangrijk om aandacht te schenken aan milieubewuste processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het SUBLIMOTION-Process®. Dit is een compleet groen proces, sinds de komst van het waterstralen hebben we alle chemische processen ook uit onze bedrijfsvoering verwijderd. Mede vanuit onze kernwaarden zijn wij aangesloten bij diverse organisaties: Metaalunie, DMFI (Dutch Machinery
for Food Industry), HDN (Hygienic Design Network) en de ION (Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland)” aldus Hans.

The Stainless Solution Group is vooral actief in de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en procesindustrie. Waar in het begin rekening gehouden moest worden met standaard leverbare profielen, heeft het innoveren en investeren in nieuwe technieken geleid tot nieuwe productiemogelijkheden. Hans: “Met onze expertise en de constante doorontwikkeling binnen ons bedrijf zijn wij in staat elk denkbaar ontwerp uit te voeren in roestvaststaal 2B-finishplaat. Ten opzichte van standaard profi elen heb je met 2B-finishplaat niet te maken met een ruwe walshuid of verkeerde vormtoleranties van kokers. Engineers kunnen daardoor volledig focussen op de hygienische eisen, welke gelden binnen de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Doordat de benodigde profielen vanaf nu uit 2B-finishplaat worden geconstrueerd, kan er meer out-of-the-box worden nagedacht over ontwerpen en designs. Dit met gevolg dat er resultaten worden behaald die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden.”

Laspartners Multiweld adviseert

Onlangs heeft The Stainless Solutions Group geïnvesteerd in een Gullco KAT las- en snijtractor. Deze lastractor wordt gebruikt om de lange zijden van de gewenste profi elen aan elkaar te lassen. Hans: “Met behulp van de Gullco KAT is The Stainless Solutions Group in staat om kokers in elke denkbare afmeting te produceren en af te lassen, waardoor een constante kwaliteit wordt gewaarborgd. De Gullco KAT creëert een doorlopende las, met bijbehorende hygiënische karakteristieken. Hierdoor hoeft de las niet geslepen of gefinished te worden. Met name met het oog op deze afwerking en in combinatie met de oppervlaktebehandeling met het SUBLIMOTION-Process®, worden alle reinigbare eigenschappen gewaarborgd voor een optimaal hygienisch product. Dit alles uiteraard op basis van de klanteis.”

Voor The Stainless Solutions Group was de aanschaf van deze Gullco KAT een forse investering. Echter biedt deze investering wel mooie kansen voor de toekomst van de firma. “Hoofdzakelijk zijn we actief in de voedings-, farmaceutische en procesindustrie. Echter merken we dat er een verschuiving van de markt plaatsvindt. We krijgen tegenwoordig ook steeds meer aanvragen vanuit de high-end hoek. Die aanvragen zijn vooral gericht op ons SUBLIMOTION-Process®. Hoe mooi zou het zijn als we die klanten ook op lasgebied kunnen ontzorgen? Daarnaast biedt een investering als de onze ook kansen op nieuwe markten en constructies. Die kansen liggen voor ons vooral bij de machinebouwers in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie” aldus Hans.

sublimotion-process

Specialist zoekt specialist

Enrico sluit af: “We werken graag met leveranciers die kennis van zaken hebben en specialistisch zijn op een bepaald vlak. Op het gebied van lassen is dat voor ons Laspartners Multiweld. Voor wat betreft onze medewerkers streven we ernaar om kennis in huis te halen, maar ook voor wat betreft onze leveranciers. Een kennis- en servicepartner zoals Laspartners Multiweld levert echt een toegevoegde waarde. Niet gewoonweg verkopen wat de klant vraagt, maar echt adviseren.”

Gullco KAT las- en snijtractor

De Gullco KAT wordt wereldwijd gebruikt voor een verscheidenheid aan las- en snijwerkzaamheden. Het is een duurzame, betrouwbare tractor, ontworpen voor gebruik op de Rigid rails. De Rigid rails kunnen zowel recht als in een bocht geconstrueerd worden. Gullco produceert verschillende systemen en accessoires ontworpen voor gebruik in combinatie met de KAT. Hierdoor is de KAT een van de meest veelzijdige systemen op het gebied van geautomatiseerd lassen en snijden.

gullco-kat

Tags: Klanten