Bekijk alle
categorieen

Terugblik evenement ‘Focus op veiligheid’

Afgelopen woensdag, 8 juni 2016, vond het evenement “Focus op veiligheid” plaats. Tijdens deze dag kon de bezoeker zijn kennis bijschaven voor wat betreft de laatste ontwikkelingen en feiten op het gebied van veiligheid op de werkvloer.

Om 10.30 werden de bezoekers ontvangen in het nieuwe hoofdkantoor van 3M in Delft. De samenwerking met 3M voor dit evenement was een logische keuze van Laspartners Multiweld. “3M is al jaren een van onze leveranciers voor onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen, daarnaast zijn zij zeer vooruitstrevend en innovatief op het gebied van productontwikkelingen. Met altijd een duidelijke focus op gebruiksgemak en veiligheid”, aldus Olav de Swaaf, Marketingmanager Laspartners Multiweld.

Gedurende de themabijeenkomst stond de bezoeker een afwisselend programma te wachten met diverse presentaties en demonstraties. Na het welkomstwoord van Olav, waarin hij de noodzaak van veiligheidsmaatregelen op de werkvloer benadrukte, gaven diverse gastsprekers hun visie op veiligheid. Ieder vanuit zijn eigen invalshoek.

Stof tot nadenken

Andreas Horesch, Market development manager welding and P&SA, gaf tijdens zijn presentatie voldoende stof tot nadenken. Zo ging hij dieper in op de schadelijke stoffen waaraan een lasser wordt blootgesteld tijdens zijn werkzaamheden en de bijbehorende gezondheidsrisico’s. Om deze risico’s tot een minimum te reduceren zijn er diverse persoonlijke beschermingsmiddelen van 3M verkrijgbaar die ontworpen zijn voor een maximaal gebruiksgemak van de lasser. Bovendien is er bij het ontwerp van de PBM geluisterd naar de wensen van de klant en gekeken naar de mogelijkheid tot efficiëntieverbetering in de werkzaamheden.

 

Veiligheid door de jaren heen – welke mogelijkheden biedt de toekomst?
Na de presentatie van Andreas nam de volgende gastspreker, Maurice Rosbender, de bezoeker mee op een reis door de tijd van veiligheid. Maurice Rosbender is door zijn functie als Health & Safety professional een echte kennispartner op het gebied van veiligheid en het ontwikkelen van de daarbij passende strategie. Tijdens zijn presentatie werd de bezoeker meegenomen naar het verleden, het heden en de toekomst. De tijdsgeest verandert, zo ook de middelen waarmee veiligheid op de werkvloer wordt gewaarborgd.

Veilig werken? Begin bij de bron
Na de presentatie van Maurice was het tijd voor een lunchpauze, om daarna aan te schuiven bij de presentatie van Angelica Krsteski, Market Leader Manufactering and General Industry. Zoals we eerder gehoord hebben tijdens de presentaties worden lassers blootgesteld aan diverse gevaren die risico’s opleveren voor de gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan harde geluiden, trillingen door elektrisch gereedschap, UV-licht en stof. Om de kans op schade aan de gezondheid te beperken worden PBM gebruikt. Echter kunnen de risico’s aanzienlijk verkleind worden door het gebruik van de juiste materialen tijdens de werkzaamheden. Denk onder andere bijvoorbeeld aan de juiste slijp-/afbraamschijven.

Middagprogramma
Na de plenaire sessies vonden de parallelsessies plaats. De groep werd opgedeeld in drie kleinere groepen. Voor iedere groep stonden nog 3 sessies op het programma:
• Lezing Autogeen en veiligheid – door Gert Eilander
• Demonstraties van diverse 3M schijven – door Benno Hogewoning, 3M
• 3M Innovation Tour

Autogeen en veiligheid
Ook in de autogene tak van de lasindustrie is veiligheid zeer belangrijk. Tijdens de presentatie ‘Autogeen techniek en veiligheid’ werd aan de hand van diverse beelden duidelijk wat er allemaal mis kan gaan bij het onveilig gebruik van autogene middelen. De verschillende gassen met de bijpassende eigenschappen werden onder de aandacht gebracht en er werd aandacht besteed aan de nieuwste rookafzuigtoorts 7XE EXTRACTOR, welke ontwikkeld is in samenwerking met TNO.

3M schijven in de praktijk
Naast de presentatie werden er diverse 3M schijven gedemonstreerd, door Benno Hogewoning. Hij liet ons de diverse verschillen en innovatieve toevoegingen zien welke een 3M schijf bevat. Daarnaast legde hij de verschillen uit tussen afbraam- fiber- en vlaklamelschijven en gaf hij advies over welke schijf men het beste kan gebruiken voor bepaalde werkstukken of materialen.

Innovatie in de overtreffende trap
Ook de 3M Innovation Tour viel bij de bezoekers erg in de smaak. Tijdens deze Innovation Tour werd de bezoeker meegenomen in de wereld van 3M. Zeg je 3M, dan zeg je innovatie. Dit is terug te zien in alle gebieden waarin 3M actief is. Daarnaast werd tijdens deze tour onder andere de geschiedenis en het verhaal achter de alom bekende post-it verteld.


Uw mening telt!

We kijken terug op een geslaagde dag, waarop we tot nu toe veel positieve reacties hebben ontvangen. Wilt u zelf uw mening geven over dit evenement? Stuur dan een e-mail naar marketing@lpmw.nl.


FotoselectieBekijk meer foto's op Facebook.