.emotion--show-listing { display: none !important; }

Workshop Orbitaal lassen een groot succes!

De markt is in beweging. Langzamerhand zien steeds meer industrieën en bedrijven de voordelen van het Orbitaal Lassen. Ook vanuit de wet- en regelgeving zijn steeds meer bedrijven genoodzaakt te werken met dit gespecialiseerde lasproces. Kortom; de rol van Orbitaal lassen wordt steeds belangrijker binnen de laswereld.

In het kader van die ontwikkeling organiseerde Laspartners Multiweld, in samenwerking met diverse partners, een aantal workshops Orbitaal lassen op de vestiging in Best. Laspartners Multiweld begon met de organisatie van een enkele dag, maar al snel bleek dat de interesse voor het specialisme groter was dan verwacht. Uiteindelijk hebben er drie demodagen plaatsgevonden, waar het onderwerp Orbitaal lassen ruim aan bod kwam.

Arjen Engelen (Laspartners Multiweld) en René Smink (Smink Group) begonnen de dagen met een presentatie over de ontwikkeling en het theoretisch aspect van het Orbitaal lassen. Smink Group is actief in de discipline High Purity, waarbij Orbitaal lassen een harde eis is. René Smink weet dus als geen ander welke meerwaarde het lasproces met zich meebrengt.

Na de presentaties konden de deelnemers aanschuiven bij diverse workshops en demonstraties. Zo kon men demonstraties bijwonen van Fein, Stöpler, Dockweiler, Gullco en Orbitalum.

Arno van Gelderen, werkzaam bij Fein, demonstreerde diverse elektrische gereedschappen. Jeroen Verboven demonstreerde namens Stöpler endoscopisch materiaal, wat vaak gebruikt wordt om lasnaden in buizen te bekijken. Dockweiler is fabrikant van roestvast stalen buizen, welke veelal gebruikt worden in de halfgeleiderindustrie, farmaceutische -, biotechnische of andere high-tec industrieën. Ook hierbinnen is Orbitaal lassen niet meer weg te denken. Gullco en Orbitalum gaven beide een demonstratie van verschillende orbitaal lasmachines.

Tot slot konden de deelnemers zelf de opgedane kennis in de praktijk toepassen door middel van de Orbitaal lasmachines welke beschikbaar gesteld waren door Laspartners Multiweld.

“Ik vond het een erg geslaagde dag! Leuk om op deze manier kennis te maken met het orbitaal lassen en het vervolgens zelf toe te passen. Zo leer je eigenlijk in 1 dag tijd hoe je een Orbitaal lasmachine bedient.” Aldus een deelnemer.

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-01

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-02

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-03

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-07

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-09

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-10

foto-workshop-orbitaal-lassen-lpmw-best-11

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties