Oostwouder BV. last met Speedglas

"Nuchter, innovatief en kwaliteitsgericht": dat is Oostwouder BV. Je ziet ze stralen in het Nederlandse landschap; de zilverachtig blinkende opslagtanks en silo’s van Oostwouder BV. Vanuit ’t Zand in het noorden van Noord-Holland en op locatie worden door ervaren lassers van RVS materiaal opslagtanks en silo’s gemaakt voor verschillende doeleinden. 


De lassers van Oostwouder BV zijn sinds kort allemaal in het bezit van 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01 met een adflo systeem. De helmen hebben allemaal een automatisch Speedglas lasfilter. Hierdoor is het afzetten van de helm na het lassen niet nodig. Wanneer de lasser met lassen begint schakelt het filter automatisch in, dit bespaart tijd en zorgt voor enorm veel werkcomfort. Aldus Miele Dorrestijn, Oostwouder BV.

De lashelmen van 3M zijn van top kwaliteit. De onderdelen zijn goed te vervangen en snel leverbaar. De lassers zijn tevreden over de helmen die tijdens het lassen verse lucht aanleveren door middel van het Adflo-luchtsysteem. 

De werkzaamheden van de lassers zijn veelzijdig, van binnen in een werkplaats tot buiten op locatie. Maar ook binnenin de tank wordt er gelast. De lasrook kan hierdoor moeilijk de tank uit. Oostwouder maakt daarvoor gebruik van een afzuiginstallatie zodat de lasser hier minder hinder van ondervindt. De Speedglas-helmen van 3M met ademhalingssysteem maken het werken in de tank nog makkelijker en veiliger voor de ervaren lassers van Oostwouder.
Met de 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01, kiest Oostwouder niet alleen voor het juiste niveau van bescherming maar ook voor comfort voor de werknemers. De helmen beschikken over de hoogste classificering voor ademhalingsbescherming voor motoraangedreven ademhalingssystemen (TH3) en luchttoevoerregelaars (B3). Met het verdeelsysteem in de helm kunnen de lassers van Oostwouder de luchtstroom op hun gezicht of op het vizier richten, en kunnen ze regelen hoeveel lucht er vanaf de bovenkant komt en hoeveel vanaf de twee zijkanten. Zij hebben nu zelf de controle over de luchtstroom zodat zij onder de perfecte conditie hun laswerk voltooien.

De weg naar LPMW weet Oostwouder goed te vinden. Voor gerichte bestellingen waarvan ze zelf goed weten wat ze nodig hebben, plaatsen zij deze zelf. Mocht Oostwouder voor een lasuitdaging staan waarbij ze de hulp van dé lasspecialist te vinden, dan staan de specialisten van LPMW voor Oostwouder klaar. Deze samenwerking wordt van beide kanten enorm gewaardeerd.
Hulp nodig?