header-blog-lassen-van-aluminium-met-haar-legeringen_(2)

Keuzetabel voor reparatieelektroden

Reparaties komen altijd ongelegen en zijn vaak lastig uit te voeren. De keuze van het toevoegmateriaal is vaak een lastige. Laspartners Multiweld biedt een compleet assortiment reparatie-elektroden waarmee de meeste reparaties uit te voeren zijn. In onderstaande tabel treft u de meest geschikte elektrode aan voor reparaties per soort basismateriaal.

Lees verder
leasen-biedt-een-flexibele-uitkomst-LARGE

Leasen biedt een flexibele uitkomst

Het aanschaffen van roerende goederen is een kostbare investering. Als je de beschikking wilt hebben over bijvoorbeeld een lasapparaat, snijmachine, Siegmund lastafel of een lasmanipulator, maar het volledige bedrag niet in één keer wilt of kunt investeren, is leasen een aantrekkelijke optie.

Lees verder
blog-groot-LPMW

Ontwikkelingen bij De Groot LPMW Lasinstituut

Ruim twee jaar geleden kondigden de opleidings- en certificeringscentra van Laspartners Multiweld en De Groot Lastechniek in Breda aan de handen ineen te slaan. In het vaandel van De Groot LPMW Lasinstituut (of kortweg ‘het Lasinstituut’) werd koers gezet om een landelijke speler te worden op het gebied van lastechnische opleidingen en certificeringen. In korte tijd groeide het Lasinstituut uit van een voornamelijk regionale speler, tot het grootste lastechnische opleidingsinstituut van Nederland.

Lees verder
De-werking-van-plasma-LARGE-jpg

De werking van plasma

Binnen de lastechniek is plasma een bekend begrip. De term plasma wordt binnen de branche gebruikt bij snijden en gutsen. Maar wat is plasma nu precies?

Lees verder
visual-lincoln-electric-aluminium_200x200

Lassen van aluminium met haar legeringen

Zuiver aluminium heeft een relatief lage sterkte maar daarentegen een grote taaiheid zelfs tot zeer lage temperaturen. Door zuiver aluminium koud te vervormen of te legeren kan men de sterkte verhogen, maar ook betere corrosie eigenschappen verkrijgen. Afhankelijk van de legeringselementen kan men een oplossingshardende legering (Mg – Mn – Si) of een precipitatiehardende legering (Cu – Mg in combinatie met Si of Zn) verkrijgen. De precipitatiehardende legeringen dienen altijd aansluitend warmtebehandeld te worden. Door op de hierboven omschreven wijze te legeren, zijn vele soorten aluminium verkrijgbaar.

Lees verder
Lashandschoenen-mulax-banner-2-LARGE

Lashandschoenen: bescherm je handen tijdens het lassen!

Tijdens het lassen kunnen er vonken en/of gloeiende metaalspetters vrijkomen. Hierdoor ontstaan brandplekken. Om die reden is het van belang om je handen goed te beschermen. Laspartners Multiweld levert betrouwbare las- en werkhandschoenen.

Lees verder
Blog-CNCSnijdenDeProcessen-front_200x200

CNC snijden - de processen

In de hedendaagse techniek is het CNC snijden niet meer weg te denken. De machine is geheel vooraf geprogrammeerd en is dus direct te gebruiken. Lees hier meer over CNC-lassen!

Lees verder
Multiweld-en-laspartnerns-samen-verder-LARGE-jpg

Multiweld en Laspartners samen verder

Multiweld BV en Laspartners BV zullen per 1 januari 2014 fuseren. Beide lastechnische groothandels willen met de fusie hun slagkracht in de regio Zuidwest-Nederland en Vlaanderen vergroten om van daaruit verder te groeien.

Lees verder
Whatsapp ons