Nieuws & blogs

28 november 2023
Het belang van ergonomisch werken: Efficiëntie en gezondheid hand in hand
Het belang van ergonomisch werken in het lassen kan niet worden overschat. Het verbetert niet alleen de efficiëntie van het lassen, maar zorgt ook voor de gezondheid en het welzijn van de lasser. Werkgevers in het lasbedrijf zouden er goed aan doen om te investeren in ergonomische werkplekken en trainingen om ervoor te zorgen dat hun lassers op de lange termijn succesvol en gezond blijven.
20 november 2023
De nieuwe Speedglas G5-03 lashelm van 3M
Speciaal voor de professionele lasser die verschillende las- en slijpwerkzaamheden uitvoert. Jij zoekt een lashelm die veelzijdig is, zodat je geen compromissen hoeft te doen aan functies, prestaties of veiligheid. Daarom heeft 3M™ de Speedglas™ Lashelm G5-03 ontworpen. De flexibiliteit waardoor jij beter presteert! In deze blog lees je waarom de G5-03 bij jou past.
24 maart 2022
3M-filters vervangen
Het gebruik van ademhalingsbeschermingsfilters kan verwarrend en ingewikkeld zijn. In dit artikel wordt de werking van een ademhalingsfilter uitgelegd, de verschillende filters besproken en veelvoorkomende vragen beantwoord.
7 februari 2022
Alles wat je moet weten over veiligheid bij het lassen
Veiligheid is een cruciaal onderwerp als lasser of werkgever zijnde. Bij het lassen komen er risico's naar voren waar je jezelf, je collega's of werknemers voor wilt behoeden. Maar wat zijn nou alle gevaren en hoe kun je deze beperken?
10 mei 2021
Trotse importeur van LAZRZ handlas lasers
Recentelijk is Laspartners Multiweld importeur geworden van LAZRZ laserlasmachines. Het gaat hier om laserlasmachines voor het handmatig lassen met laser. Zie onderstaande afbeelding voor de LAZRZ laserlasmachine met het nieuwe design van april 2021. Deze techniek is veelbelovend vanwege de zeer lage warmte inbreng in een werkstuk en de hoge lassnelheden die behaald worden. Met name bij het lassen van dunne (roestvaste) materialen geeft de laser een groot voordeel. De vervorming na het lassen is aanzienlijk minder terwijl de lassnelheden een veelvoud zijn van de snelheden die met TIG lassen behaald kunnen worden.
4 januari 2021
NIEUW: Lasinstituut Pockets
De afgelopen jaren hebben wij vanuit klanten herhaaldelijk de vraag gekregen of er zoiets bestaat als een ‘quick guide’ voor het afnemen van inspecties, opstellen/aflezen van WPS-en, verlengen van lasserskwalificaties en andere las-technische processen. Zelfs voor getrainde professionals is het bijzonder prettig om een handzaam stukje naslagwerk bij de hand te hebben wanneer zij voor een uitdaging komen te staan.
1 januari 2021
De grote nieuwe ontwikkeling: handmatig laserlassen
In de afgelopen decennia is er in de laswereld niet spectaculair veel veranderd. Fabrikanten doen hun uiterste best om lasmachines op de markt te zetten met de beste laseigenschappen, speciale processen en gebruikersgemak.
19 november 2020
NIEUW: Mulax CX-01 en MX-05+ lashelmen
Met trots presenteren wij twee nieuwe lashelmen van Mulax. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van dit merk is zeker kenmerkend voor deze nieuwe helmen. De nieuwe CX-01+ en MX-05+ lashelmen van Mulax hebben in vergelijking met andere helmen een groot venster waardoor het werken een stuk aangenamer wordt voor de lasser.
Hulp nodig?