Adembescherming

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een fulltime lasser jaarlijks gemiddeld zo'n 11 gram zink inademt door de schadelijke lasrook en -dampen die vrijkomen. Hier zijn directe gezondheidsrisico's aan verbonden als duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en metaalrookkoorts, maar ook ernstige gezondheidsrisico's op de lange termijn, namelijk bronchiale astma, COPD, schade aan het zenuwstelsel, maar ook long-, urineweg- en strottenhoofdkanker. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen, zijn er diverse oplossingen, zoals een 3M Speedglas lashelm met Adflo verseluchtsysteem en de FFP2 en FFP3 maskers. Tevens zijn er losse schroeffilters verkrijgbaar ten behoeve van de maskers.

Adembescherming

Bij Laspartners Multiweld zijn er verschillende middelen verkrijgbaar om je longen te beschermen tegen vrijgekomen stoffen tijdens het laswerk. Zo zijn er in het adembeschermings assortiment stofmaskers, losse schroeffilters, halfgelaatmaskers en volgelaatmaskers verkrijgbaar.


Waarom adembescherming gebruiken?

Jaarlijks zijn er veel lassers die te maken krijgen van ademhalingsproblemen. Tijdens het lassen zijn gassen soms moeilijk merkbaar. Doordat de lasrook niet altijd merkbaar is kan dit erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de lasser. Het is dan ook erg belangrijk om adembescherming te gebruiken. Met adembescherming kan je verschillende klachten verminderen en ziektes voorkomen. Denk maar aan de klachten Chronische Obstructieve Longziekte (COPD), Astma, Bronchitis en Aantastingen van het zenuwstelsen. Lees voor meer informatie onze blog over het belang van adembescherming.

Assortiment adembescherming
Het gehele assortiment adembescherming is afkomstig van de fabrikanten 3M. De prijzen verschillen van 1,25 euro tot 366,59 euro. Er zijn naast halfgelaatsmaskers en volgelaatmaskers ook kleineren onderdelen verkrijgbaar, zoals verschillende filters. Ook een ruim aanbod lasrokmaskers zijn te vinden bij Laspartners Multiweld. Bestel snel en gemakkelijk de voor jouw geschikte adembescherming online.
Hulp nodig?