Bekijk alle
categorieen

Referentverhalen


Wij willen lassen geweldig maken! Laat je inspireren door verschillende referentverhalen van diverse klanten over hoe zij dit doen met producten en services van Laspartners Multiweld.

Meer lezen?

Bekijk onze referentverhalenLees het laatste nieuws

 

 

Referentverhalen Wij willen lassen geweldig maken! Laat je inspireren door verschillende referentverhalen van diverse klanten over hoe zij dit doen met producten en services van Laspartners... meer lezen »
Venster sluiten

Referentverhalen


Wij willen lassen geweldig maken! Laat je inspireren door verschillende referentverhalen van diverse klanten over hoe zij dit doen met producten en services van Laspartners Multiweld.

Meer lezen?

Bekijk onze referentverhalenLees het laatste nieuws

 

 

Qumey Metaalindustrie is een metaalbewerkingsbedrijf dat al ruim 55 jaar bestaat en zich vooral richt op de infrasector. De organisatie houdt zich primair bezig met brugrenovaties, inspectiewagens en spoorgerelateerd werk. Men engineert, produceert en monteert vanaf de tekentafel tot aan de uitvoering
Robots worden al sinds de jaren 60’ van de vorige eeuw ingezet en veelal in de (metaal)industrie gebruikt. Denk aan robots die palletizen, verpakken, plastificeren of auto-onderdelen lassen. Robots en mensen zijn al jaren collega’s, maar werken nauwelijks samen. Wegens veiligheidsvoorschriften moeten robots vaak afgeschermd (gekooid) staan.

"Nieuwe messen snijden scherp''

Nog niet zo lang geleden verkocht Eckert, in samenwerking met Laspartners Multiweld, haar 1.500ste snijtafel aan Smet Group. Smet Group is gelokaliseerd in Dessel, België. Het model dat bij het bedrijf is geïnstalleerd, is de Sapphire: een snijtafel voorzien van de laatste technologieën op het gebied van plasmasnijden

''Building bridges'' met Janson Bridging

Janson Bridging is een wereldwijd opererende organisatie gespecialiseerd in modulaire producten en services op het gebied van bruggen, pontons, roro’s (roll-on-roll-off systemen) en ferry’s. De organisatie bestaat uit twee business units.
Binnen diverse branches worden lasprocessen toegepast. Maar hoe verhoudt het lassen zich ten opzichte van andere verbindingstechnieken? Laspartners Multiweld sprak met Edward Verhoeve van carrosseriefabriek Heiwo, over de revolutie die zij doormaken in hun productieproces en de veranderende rol van lassen.
Tot haar klantenkring mag Laspartners Multiweld ook diverse onderwijsinstellingen rekenen, waaronder de Technische Universiteit Delft. Op diverse locaties op de campus staan er las- en opspantafels van Siegmund opgesteld. Over de aanleiding hiervoor gaat Laspartners Multiweld in gesprek met Marc Barens, Coördinator Bedrijfsvoering bij de afdeling DEMO.
Verolme® Special Equipment BV (Moerdijk) heeft zich onlangs met succes gekwalificeerd voor het lassen van dikwandig Titanium
Alloy grade 5 drukvaten. De productiewerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De kwalificatie is gebaseerd op de NEN-EN-ISO 15614-5 en
is uitgevoerd onder begeleiding van een NoBo, welke was aangewezen door de opdrachtgever.
Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) is een scheepswerf in Vlissingen met inmiddels een traditie van meer dan 140 jaar in scheepsbouw. Bernd-Jan Bekkers, Welding Engineer bij DSNS, vertelt meer over de levensloop van het bedrijf en een bijzonder project waar zij de afgelopen jaren, in samenwerking met Laspartners Multiweld aan hebben gewerkt.
Een bedrijf dat de laatste tijd alles behalve stilstaat en waar de ontwikkelingen elkaar in snel tempo opvolgen is TMS. TMS is een technische dienstverlener, die voornamelijk actief is in Zuid-West Nederland en België. Laspartners Multiweld praat met één van de directeuren over de veranderingen die TMS te wachten staan, ontwikkelingen en een groot project in samenwerking met Laspartners Multiweld.
De vraag naar technische vakkennis stijgt. Zo ook de vraag naar orbitaal lassers. Een mooie kans voor het Nijmeegse bedrijf L&K Orbital Welding. Deze succesvolle firma bewijst dat orbitaal lassen niet alleen is weggelegd voor grote bedrijven. Met een goede dosis ondernemerschap, doorzettingsvermogen en innovatieve denkwijzen bestormen zij de markt van orbitaal lassen. Laspartners Multiweld ging in gesprek met Rutger Kleijn,
mede-oprichter van L&K Orbital Welding.
Afgelopen week heeft Laspartners Multiweld een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Deense bedrijf Inrotech. Dit bedrijf heeft een doorbraak in robottechniek gerealiseerd door het overbodig maken van programmeerwerk. Lees meer over deze speciale techniek in dit artikel.
Een snelgroeiend bedrijf en tevens klant van Laspartners Multiweld is The Stainless Solutions Group in Giessen. Onlangs hebben zij een machine aangeschaft voor het automatiseren van een lasproces. Laspartners Multiweld gaat in gesprek met Hans van Rangelrooij (foto), Business Development Manager en Enrico Klop, eigenaar en oprichter van The Stainless Solutions Group.
Onze klant Herman Braun is een specialist in het bouwen van licht stalen racefiets frames. Het bedrijf Herman Braun is opgericht in 1983 en inmiddels uitgegroeid tot de meest moderne framebouwfabriek van Nederland.