Alles van 3M Cubitron

De 3M Cubitron slijpschijven zijn geavanceerde schuur- en slijpmiddelen die zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in de metaalbewerking en lassen. Al veertig jaar zijn de Cubitron snijschijven niet weg te denken uit de werkplaats. Deze schijven zijn ontwikkeld met behulp van de gepatenteerde Cubitron-slijptechnologie van 3M. Deze techniek staat bekend staat om zijn uitzonderlijke snijprestaties, duurzaamheid en consistentie. Naast de welbekende Cubitron II slijpschijf heeft 3M nu ook de Cubitron III slijpschijf op de markt gebracht. Wat zijn de verschillen? 
De slijpschijf stond altijd al bekend om de unieke, revolutionaire schuurkorrel speciaal ontwikkeld door 3M. De korrel heeft altijd scherpe, zelfslijpende randen door de microreplicatietechniek. De schijf is hierdoor scherp genoeg voor de zwaarste toepassingen. De Cubitron 2 was hierdoor al een geliefd product. De gebruiker hoeft maar weinig druk te geven en raakt minder snel vermoeid, omdat de schijf moeiteloos door ieder materiaal komt. De schijven zijn geschikt voor staal, roestvrij staal, gietijzer, aluminium en non-ferrometalen. De Cubitron 3 wordt gemaakt met een vernieuwde techniek: de korrel is nu nog scherper en sterk door een gepatenteerde moleculaire bindingstechniek. 
Door zelfslijpende korrel heeft de schijf een langere levensduur dan andere schijven. Nu heeft de Cubitron III doorslijpschijf zelfs een 3x langere levensduur dan zijn voorganger. Duurzamer en goedkoper dus! Kies een schijf uit die bij jouw werkzaamheden past en aansluit bij de schuur- en slijpbehoeften. De collectie bestaat uit niet alleen uit doorslijpschijven, maar ook afbraamschijven en Cut & Grind schijven. 
De Cubitron schijven generen over het algemeen minder warmte dan andere schijven. Hierdoor vermindert het risico op vervorming of verkleuring van het werkstuk. Uiterst geschikt voor werkstukken van metaal. De gebruiker is minder tijd kwijt aan wachten en kan in hoog tempo door snijden, wat leidt tot een hoge efficiëntie. De Cubitron III doorslijpschijf snijdt 10% sneller dan de Cubitron II en de afbraamschijf is tot wel 14% sneller.
3M Cubitron slijpschijven hebben een sterke reputatie opgebouwd in de industrie vanwege hun consistente prestaties en duurzaamheid. Ze worden vaak gebruikt in metaalbewerkingswerkplaatsen, scheepswerven, constructieprojecten en in de productie van verschillende metalen producten. Het gebruik van Cubitron slijpschijven kan bijdragen aan efficiënter werken, minder stilstandtijd en kostenbesparingen voor bedrijven en lassers. Het is echter belangrijk om de juiste schijf te kiezen voor de specifieke toepassing en om alle veiligheidsvoorschriften en instructies van de fabrikant te volgen bij het gebruik van deze slijpmiddelen. Wil je meer weten over de nieuwe generatie schijven? Klik hier!
Hulp nodig?