zelf een lastafel maken header

Zelf een lastafel maken of beter aanschaffen?

Begin je binnenkort aan een nieuw project? Dan heb je je vast al eens afgevraagd wat voor soort las- of opspantafel je hier het beste voor kunt gebruiken. In principe zijn er in dit geval twee keuzes, namelijk het kopen of het zelf maken van een lastafel en opspantafel. Maar wat is nu het beste? In dit artikel komen alle ins en outs hierover aan bod. 

zelf een lastafel maken 01

Waarom kiest men ervoor om zelf een lastafel te maken?

De grootste reden waarom men ervoor kiest om zelf een lastafel te maken, zijn de kosten. Men gaat er vaak vanuit dat losse onderdelen goedkoper te verkrijgen zijn dan wanneer men ervoor kiest om een complete tafel aan te schaffen. Ook is gemak vaak een grote motivatie om zelf aan de slag te gaan. Tevens wordt ervoor gekozen zodat de tafel compleet aangepast kan worden aan de persoonlijke wensen. Zeker als het gaat om de kleinere projecten, zijn dit vaak belangrijke redenen waarom er gekozen wordt om de tafel zelf te maken.

Ondanks dat het zeker mogelijk is om de las- of opspantafel zelf te maken, raden wij het niet aan en zijn wij ervan overtuigd dat het aanschaffen van een complete las- of opspantafel, ten opzichte van bovenstaande redenen, veel voordeliger is, qua kosten, maar ook zeker qua efficiëntie.

Waarom kun je er beter voor kiezen om een complete las- of opspantafel aan te schaffen?

Maar waarom kun je er dan beter voor kiezen om een tafel aan te schaffen in plaats van zelf er een te maken? Naar onze mening kun je het beste een tafel aanschaffen, hoofdzakelijk vanwege de kwaliteit. De producten van Siegmund, wat onderdeel is van de Bernd Siegmund Groep, zijn van zo’n hoogwaardige kwaliteit dat deze eigenlijk niet te evenaren is.

Tevens neemt Siegmund al heel wat rekenwerk voor je uit handen, doordat er altijd wel een geschikte tafel te vinden is voor jouw type project. Of het nu gaat om zeer complexe of om lichtere projecten, bij Siegmund kun je terecht voor producten die passen bij jouw werkstuk. Door het doordachte en flexibele constructiesysteem dat Siegmund op de markt heeft gebracht, kun je de gehele tafel geheel uitbreiden en aanpassen naar jouw eigen wensen en kom je niet voor verrassingen te staan.

zelf een lastafel maken 02

Siegmund las- en opspantafels

Het assortiment van Siegmund las- en opspantafels is zeer uitgebreid. Zo zijn er drie verschillende systemen op de markt gebracht: het 16mm systeem voor lichte constructie- of hechtwerk, het 22mm systeem voor zwaarder constructie- of hechtwerk en het 28mm systeem voor zwaar en complex constructiewerk. Voor elk type systeem zijn er, naast de tafels, ook talloze accessoires ontwikkeld, zodat je de tafel, zoals hierboven al genoemd, geheel naar eigen wens kunt uitbreiden en aanpassen.

De kwaliteit die Siegmund garandeerd komt grotendeels door de verschillende materialen die zijn gebruikt voor de tafels en accessoires. Zo wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van roestvrijstaal wat zorgt voor een hoge corrosiebestendigheid en plasmagenitreerd gereedschapstaal wat zorgt voor een extreme hardheid, krasbestendigheid, stootbestendigheid en een uitstekende bscherming tegen lasspetters. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de producten lang mee zullen gaan.

Bekijk hier ons totale aanbod aan lastafels en toebehoren.

zelf een lastafel maken 03

Kortom: we kunnen je verzekeren dat je met een tafel van Siegmund tijd en geld bespaart door de hoge kwaliteit. Tevens ga je met de tafels van Siegmund nauwkeuriger te werk, zonder dat er meer werk bij komt kijken, want in een kortere tijd kunnen er veel opspanmogelijkheden gemaakt worden. 

De nadelen op een rijtje van het zelf maken van een lastafel

 • Minder efficiënt 
 • Minder voordelig
 • Kost meer tijd
 • Snellere slijtage
 • Minder draagkracht

De voordelen op een rijtje van het kopen van een lastafel en opspantafel

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • In verschillende hoogwaardige materialen verkrijgbaar
 • Geen aanhechting van lasspetters
 • Corrosie-, kras- en stootbestendig
 • Oneindig veel mogelijkheden door de talloze, bijpassende accessoires
 • Het juiste formaat voor elk type project
 • De tafel betaalt zichzelf terug
 • Efficiënt werken
Whatsapp ons